Projecció de “Difuminado” al cicle “Road movies” de la Universitat de Barcelona

El proper dilluns 14 de març, el film Difuminado del nostre usuari i amic santboià Pere Koniec participa en el cicle “Road Movies: Camins de llibertat i rebel·lió”, organitzat per la Universitat de Barcelona, junt a altres companys de cicle com Fellini, Pasolini, Hopper o Adlon.

Les road movies són, des dels anys seixanta, coincidint amb la revolta hippie, un dels gèneres cinematogràfics més populars. Un viatge pot ser una forma de coneixement, una fugida, un trencament o una forma de vida, on the road, a la recerca d’aventura i llibertat.

EL PROJECTE DIFUMINADO
És una pel·lícula independent rodada en blanc i negre sense diàlegs. La trama de Difuminado, que convé no desvetllar, parla de la fascinació per un automòbil com obra d’art, imatges d’infància que marquen la trajectòria eròtica i records d’aquells amics que van anar caient en una joventut politoxicòmana. El repartiment inclou aparicions sorpresa d’Aïna Clotet, Dolo Beltrán o Agustí Villaronga, escriptors com Javier Pérez Andújar o Sergi Puertas…i dibuixants com Isidre Monés, Raquel Garcia Ulldemolins o Josep Ma Beà. La banda sonora del projecte inclou les suaus notes de Sergei Prokofiev, la nostàlgia deKing Crimson i l’impuls suïcida de Stereolab.

EL DIRECTOR
Pere Koniec (Varsòvia, 1980) és dissenyador gràfic i cineasta independent. El 2003 va dirigir la seva òpera prima L de Lorena estrenada en el Festival de Sitges i rebuda com la sorpresa barcelonina de l’any. Ha dirigit el frenètic curtmetratge Efímero 87 (2006) i el mediometratge Policromía (2010), en la que assajava el seu particular estil allunyat de tot diàleg i recolzat únicament en el llenguatge cinematogràfic com motor de la narració. Difuminado (2014) és la seva última pel·lícula.

LOCALITZACIONS A  SANT BOI
Parròquia de Sant Baldiri
Parc Marianao
Parc de la Muntanyeta
Una part de “El Llac de l’Ariadna”
Backstage (bar del Carrer Vermell)

PROJECCIÓ
Dilluns 14 de març a les 18.30 h
Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Gran Via de les Corts Catalanes, 585 (Barcelona)
Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Programa del VII Cicle de Cinema a la Universitat

⇒A la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer trobaràs una exposició amb pel·lícules del gènere road movies que pots endur-te en préstec.

Deixa un comentari