Apiteca, el brunzit de la comunitat

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer participa en el projecte The Europe Challenge, una proposta que té l’objectiu de descobrir noves maneres de treballar i viure a l’Europa actual. Construir i viure en un medi més saludable i sostenible és un dels grans reptes de les societats actuals.

En el cas de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, treballem en com les biblioteques poden contribuir a replantejar la naturalització dels espais urbans de la ciutat, destacant la salut i la biodiversitat com activadores de qualitat de vida. La idea final és promoure la salut de les persones, el seu benestar emocional i la millora de la qualitat vida, així com formar part de la construcció d’una ciutat verda i saludable.

El nom del nostre projecte és “Apiteca”, i el seu lema “El brunzit de la comunitat”. Un dels reptes del projecte és la implicació de la comunitat en el seu disseny i desenvolupament. Estem col·laborant amb l’Institut Camps Blancs per al desenvolupament i instal·lació de tecnologia que ens permeti monitorar diferents factors que influeixen a la vida de les abelles com podrien ser la temperatura, la qualitat de l’aire i el pes del rusc.

Durant els propers mesos engegarem tot un seguit de tallers, xerrades, etc., adreçades a tothom o enfocades a públics objectius, que versaran sobre diferents temàtiques: mediambientals, sociològiques, culturals.., essent l’element catalitzador de tot plegat les abelles.

I una altra sorpresa, si entreu al canal de Youtube de les Biblioteques de Sant Boi, podreu veure en directe un dels ruscos que tenim ja instal·lats en un dels patis interns de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, i podreu veure les abelles de prop sempre que vulgueu gràcies a la càmera i la connexió de Youtube que està disponible les 24 h i 365 dies l’any.

3 responses to “Apiteca, el brunzit de la comunitat

  1. Retroenllaç: Biblioteca JRiB: ens presenten el projecte l’APITECA! – Ajuntagent·

  2. Retroenllaç: Propera reunió a La Cuina – DESCOBRIR, APRENDRE, CREAR I COMPARTIR: els fonaments d’un nou model de Biblioteques. – Ajuntagent·

  3. Retroenllaç: Biblioteques: sobre abelles i òpera – CULTURA SANT BOI·

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s