Racó de famílies

Racó pares i maresEl Racó de famílies és la secció dirigida a tota persona interessada en el món infantil: pares, mares, tutors, educadors, etc. Ofereix informació relacionada amb els infants a través de fons documental de temàtiques diverses (educació, salut, alimentació, informació per edats, literatura infantil,…), revistes especialitzades i recursos d’informació accessibles via web.

Els documents d’aquest espai els trobareu a l’àrea infantil i es poden consultar a la biblioteca o bé agafar-los en préstec amb el carnet i fullejar-los a casa amb tranquilitat.
Aquest material està organitzat en apartats:
  • Alimentació: llibres sobre els aliments i la nutrició dels fills, amb receptes i consells per aconseguir fer un bon àpat.
  • Aprendre: tècniques d’estudi, factors i tècniques que afavoreixen l’aprenentatge i la creativitat.
  • Crèixer: l’evolució del nen des del naixement i durant els seus primers anys de vida.
  • Família: el concepte de família ha evolucionat i aquí es poden trobar llibres sobre els diferents tipus de família i sobre les situacions que es donen (divorci, avis cuidadors, famílies monoparentals, adopcions, cangurs,…).
  • Lleure: el joc, el divertiment i l’esplai, esports i activitats lúdiques, música i lectures.
  • Psicologia: vols entendre per què el teu fill actua d’una manera determinada? Llibres amb consells i assessorament sobre el comportament dels fills (ansietat, hiperactivitat, somnis, mort d’un ésser estimat, autisme, somnis,…).
  • Salut: manuals i llibres pràctics sobre primers auxilis, prevenció de malalties, seguretat a la llar, higiene, trastorns de la son, relaxació i massatges, sexualitat, drogues, etc
  • Ser pares: llibres que intenten ajudar en la difícil tasca d’educar els fills (normes i disciplina, conciliació laboral, …).

Tot aquests documents estan identificats amb un picto que els diferencia i agrupats als prestatges seguint aquests grups.

Llegenda pictos Racó de pares

ValentinaTambé podeu consultar el Racó de famílies del Portal Gènius on trobareu recomanacions de llibres, guies de lectura específiques, consells sobre seguretat a internet, etc.