Biblio Game. A la biblioteca també s’hi juga!

Nous fons i espai de jocs de taula (Bib. JRB)

A partir de l’11 d’abril, Dia Internacional dels jocs de taula, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer oferirà el nou servei de préstec de jocs de taula. A més, també podreu fer-ne ús en l’espai habilitat a la primera planta de la biblioteca.
Tal i com es fa amb tota la col·lecció que podeu trobar a la biblioteca (llibres, revistes, música, pel·lícules,…), aquest nou fons s’anirà ampliant cada any. De diverses temàtiques, públics i nombre de jugadors, amb la incorporació dels jocs de taula, la biblioteca pretén afavorir la participació i el lleure, alhora que fomentar l’aprenentatge. Des dels més actuals que incentiven la creativitat, la competència positiva i la interacció social, fins als tradicionals de tota la vida (parxís, escacs, dames, backgammon).

Els jocs de taula també són cultura. Sabem que llegir, viatjar, el teatre, el cinema, la música i els jocs tradicionals són cultura, fins i tot ens hem convençut que els videojocs són cultura, però de vegades oblidem que els jocs de taula també formen part de la cultura. Jugar, més enllà de la diversió o el repte intel·lectual, és un espai de relació social, de comunicació i de creativitat. En els últims cinquanta anys, els jocs de taula han viscut un ressorgiment imparable. Tot va canviar a partir de la dècada dels setanta, quan van aparèixer els jocs de simulació i els jocs de rol. S’afegeix el fenomen aparegut ens els darrers anys, el boom dels jocs d’escapada o “escape room”. Cal sumar-hi l’obertura de botigues especialitzades i la irrupció dels primers festivals de jocs de taula.

Com funciona el préstec de jocs de taula?

  • Amb el carnet de biblioteques us podreu endur 1 joc durant 30 dies.
  • Agafeu el joc que voleu endur-vos a casa i passeu pel taulell de préstec. Allà us el prestaran i el posaran dins una bossa per tal que estigui més protegit.
  • Per retornar el joc, heu de fer-ho també al taulell de préstec, dins la mateixa bossa.
  • No el retorneu a la bústia de retorn ni a l’autopréstec.
  • Tingueu cura del joc i no perdeu cap peça. Abans de retornar-lo, reviseu que hi sigui tot.
  • Divertiu-vos!

➡️ Apunta’t al Matí de jocs de taula a la biblioteca del 15 d’abril!
➡️ Llistat de jocs de taula de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s