Activitats juny 2024

Arriba juny i les vacances escolars, però a les biblioteques seguim oferint-vos diverses activitats de foment de la lectura, l’aprenentatge i la cultura:

Dissabte 1 de juny a les 8.45 h al Riu Llobregat al seu pas per Sant Boi
Sortida de camp: Quins secrets amaga el Llobregat?
Sabeu quins secrets amaga el riu Llobregat? Veniu a descobrir-ho en família. Farem una sortida de camp per l’entorn del riu Llobregat al seu pas per Sant Boi on recollirem mostres que ens permetran conèixer el seu estat hidrològic i ecològic. I ho farem de la mà del biòleg de Prodema, Víctor Osorio, expert en macroinvertebrats aquàtics. Tot seguit realitzarem també una recollida de deixalles per la mateixa zona, que guiarà Mountain Waste Collection.
Durada de l’activitat aproximada: 4 hores
Amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Associació PRODEMA i Mountain Waste Collection-Sant Boi de Llobregat.
Activitat adreçada al públic en general i familiar (menors de 14 anys, acompanyats d’una persona adulta).
Punt de trobada: Estació de FGC a Sant Boi
Cal fer inscripció prèvia.

Dissabte 1 de juny d’11 a 13 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Club de Rummikub infantil: Trobada de juny
Trobada mensual per jugar al Rummikub. Els participants podran triar si volen jugar al Rummikub (a partir de 7 anys) o al Rummikub Junior (de 4 a 10 anys).
Activitat dirigida a les famílies amb infants a partir de 4 anys, i també a infants (menors de 14 anys) que vulguin venir a jugar amb amics. Els menors de 12 anys han de venir acompanyats d’una persona adulta.
A partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.

Dissabte 1 de juny a les 18 h al Gran Teatre del Liceu
Sortida cultural: “La Cenerentola” de Gioachino Rossini
Assistirem a la funció de l’òpera de Rossini, La Cenerentola, basada en el conte popular de La Ventafocs. Els usuaris inscrits han pogut comprar les entrades amb un descompte molt important, gràcies al projecte “Liceu-bib” que té com objectiu, apropar el món de l’òpera al gran públic.
Places limitades.

Dilluns 3 de juny a les 18 h a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
Hora del conte: La Caputxeta vermella
Els alumnes del grup de conversa catalana del Casal municipal de la Gent Gran Ciutat Cooperativa-Molí Nou ens representaran el conte de la Caputxeta vermella.
Els menors de 7 anys han de venir acompanyats d’un adult.

Dimarts 4 de juny a les 19.30 h a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
Club de lectura: “Napalm al cor” de Pol Guasch
Pol Guasch va rebre el Premi Llibres Anagrama per aquesta novel·la que situa la relació de dos nois en una zona militaritzada on domina la precarietat i la intolerància. L’única alternativa de futur és la fugida.
Amb la col·laboració de l’Associació Equilibri.
Cal inscripció prèvia.

Dimecres 5 de juny a les 18.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Tertúlia literària: “La plenitud de la senyoreta Brodie” de Muriel Spark
Sinopsi: La senyoreta Jean Brodie és una mestra, carismàtica i peculiar, en una escola femenina de l’Edimburg dels anys trenta del segle XX. D’entre les seves alumnes tria un grupet selecte de nenes, per dedicar-los els millors anys de la seva vida. Durant les classes o en sortides al teatre, concerts i exposicions, els va inculcant les seves idees, força heterodoxes, sobre la vida i l’art. Pretén estalviar-los una existència vulgar i rutinària. Vol que algun dia arribin a ser dones de gustos refinats i amb criteri. Però la seva passió i la manera poc ortodoxa d’entendre l’amor, la moral i l’ensenyament la posa al punt de mira de la directora, que buscarà la complicitat d’ una alumna perquè la traeixi. 
Cal inscripció prèvia.

Divendres 7 de juny a les 18 h a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
Festa d’entrega de premis: Les aventures de l’Aurèlius
Rebrem l’Aurèlius de la seva excursió a Sant Ramon amb una gran festa per agrair a tots els nens i nenes que l’hagin acompanyat en aquesta aventura.
Amb la col·laboració del Museu de Sant Boi de Llobregat.
Els menors han de venir acompanyats d’un adult.

Dimecres 12 de juny a les 18.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Xerrada: Frederic Mompou, un compositor visionari
Frederic Mompou (Barcelona, 1893-1987) és, per a molts, una de les grans figures de la música catalana d’aquest segle XX, i és el més important si ens centrem en el repertori de la música per a piano. Amb mostres sonores, donarem les claus per la seva comprensió musical. També parlarem dels seus amics compositors per a situar-lo millor en l’entorn cultural barceloní.
A càrrec de Adolf Pla i Garrigós, pianista, professor de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), doctorat en Musicologia per la UAB amb una tesi de Frederic Mompou, autor del llibre “Mompou: el eterno recomenzar” i Patró de la Fundació Frederic Mompou.
Activitat dins del programa Musica a fons. Entrada lliure.

Divendres 14 de juny a les 9.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Jornada tècnica: Salut mental i desplaçament forçat
En el marc de la programació commemorativa del Dia Mundial de les Persones Refugiades proposem un espai per reflexionar sobre els reptes per a un acompanyament psicosocial a les persones en situació de desplaçament forçat a través de l’experiència i casos pràctics d’entitats especialitzades en l’assistència humanitària, la cooperació i l’acollida.
Els objectius de la jornada són:

  • Contribuir a la visibilització dels reptes per l’acompanyament psicosocial a les persones en situació de desplaçament forçat.
  • Generar un espai de reflexió, d’intercanvi i aprenentatge des de l’experiència pràctica d’entitats i personal especialitzat

La jornada va dirigida a: personal tècnic municipal, personal de les ONGs, càrrecs polítics.
Cal inscripció prèvia.

Dissabte 15 de juny d’11 a 14 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Jugateca: Jocs de taula multicolors
Jocs de taula multicolors per unir-nos a la celebració del Dia Internacional de l’orgull LGTBIQ+, donant visibilitat a la lluita per la igualtat dels drets i la no discriminació dels qui integren aquests col·lectius.
Veniu en família o amics a conèixer nous jocs de taula com: Aqualin, Arboretum, Bolsa de patatas, Number 9, Mandala stones, Monopoly Deal, Potion explosion, Guaca-Mole, It’s a wonderful world, Cometas, Draftosaurus, Kigdomino, Dragones de agua, Speed cups, Ten, Yangtze, Zero, etc.
Amb la col·laboració de l’associació de jocs de taula i rol de Viladecans “El Dado Dorado”.
Els menors de 12 anys han de venir acompanyats d’un adult.
Cal inscripció prèvia.

Dimarts 25 de juny de 17 a 19 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Club de Rummikub: Trobada de juny
Trobada dels participants d’aquesta activitat relacionada amb els jocs de taula a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, el Club de Rummikub. La biblioteca és un lloc de trobada on els assistents podran passar una bona estona jugant al Rummikub un cop al mes. Aquesta activitat està dirigida a tothom, tant professionals i experts en el joc, com principiants i persones que volen aprendre a jugar.
Per a qualsevol persona major de 7 anys. Els menors de 12 anys han de venir acompanyats d’un adult.
Cal inscripció prèvia.

Dijous 6, 13 i 20 de juny de 18 a 19.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Club de lectura fàcil capacitats diverses: “La máquina del tiempo” de H. G. Wells

Sessions setmanals del club de lectura en veu alta per a persones amb diversitat intel·lectual i diferents capacitats lectores.
Activitat amb inscripció prèvia (Can Jordana. Ambit persones amb discapacitat).

Exposicions

Del 30 de maig al 5 de juliol a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
El camí és al meu cap
Exposició fotogràfica sobre salut mental i refugi de la fotògrafa documental colomenca Núria López Torres, amb textos de l’escriptor i director de la revista 5W, Agus Morales.
L’exposició para especial atenció a la salut mental de les persones que fugen, sigui a la recerca de protecció o d’una vida millor perquè “el camí castiga el cos, però també la ment”. S’ha dut a terme a partir de tres cobertures periodístiques de projectes de Metges Sense Fronteres a Mèxic, Moçambic i Ucraïna.
Visita guiada a l’exposició el divendres 14 de juny a les 13.15 h a càrrec de la fotògrafa Núria Lopez i el periodista Agus Morales.
A càrrec de la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Sant Boi.

Del 7 de juny al 5 de juliol a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Refugis permanents
Instal·lació artística fruit del projecte escolar amb l’alumnat de 5è i 6è de primària, de commemoració sobre el Dia Mundial de les Persones Refugiades, en el que reflexionarà sobre els refugis permanents de diferents parts del món.
A càrrec de la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Sant Boi.

Vols tenir accés a les activitats de les Biblioteques de Sant Boi des del teu propi calendari? Afegeix el nostre calendari d’activitats (format iCal).

Formulari inscripció activitats:

Tria l'activitat:(necessari)

Tens carnet de biblioteca?(necessari)

Autoritzo a l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat a prendre imatges mitjançant fotografia i/o gravació audiovisual en les Biblioteques de Sant Boi, i a fer-les servir en tots el productes audiovisuals que es puguin derivar i la seva distribució tant pels canals analògics com pels canals digitals.(necessari)

Deixa un comentari