Bib. Jordi Rubió i Balaguer

Façana principal Biblioteca JRB

Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, inaugurada el 22 de maig del 2005, té gairebé 4.000 m2 d’espai públic dedicat al servei de la lectura, el coneixement i les activitats culturals. Rep el seu nom en honor al professor, investigador i bibliotecari Jordi Rubió i Balaguer vinculat personal i professionalment amb el nostre municipi.

Els arquitectes Victòria Garriga i Toño Foraster (estudi AV62) són els responsables d’un projecte que destaca per la capacitat integradora de l’equipament a l’entorn natural del Parc de la Muntanyeta. Tot i que la major part de l’edifici està soterrat i genera un impacte visual mínim, les grans vidrieres permeten un excel·lent aprofitament de la llum natural i sorprèn la lluminositat dels espais.

La Biblioteca va obtenir l’Accèssit dels IV Premis Municipals de Qualitat 2006, convocats per la Diputació de Barcelona, en la categoria destinada a equipaments municipals, en reconeixement a la qualitat dels espais, a les mesures d’accessibilitat i als criteris de sostenibilitat aplicats.

L’any 2014, va guanyar el Premi Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques catalanes i va ser Finalista Premi Joana Raspall i Juanola de Pedagogia i Divulgació dels VIII Premis de reconeixement cultural del Baix Llobregat, pel projecte De l’hort a la biblioteca.
També aquest any, va obtenir el Distintiu de garantia de qualitat ambiental atorgat per la Direcció General de Qualitat Ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya en la categoria d’establiments culturals: biblioteques i museus.

El municipi de Sant Boi de Llobregat disposa actualment de dues biblioteques públiques: la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer que és Central Urbana i dóna servei a tota la ciutat, està ubicada al barri Centre, i la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany, que és de proximitat i dóna cobertura al barri de Ciutat Cooperativa. Ambdues biblioteques són de titularitat municipal en conveni amb la Diputació de Barcelona.

Fotografies de l’equipament
Guia de serveis de la Biblioteca JRB
Estadístiques de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Reglament de les Biblioteques de Sant Boi
Contacte