Inauguració Jardí de papallones

Un estudi recent ha demostrat que el 70 % de les papallones mediterrànies analitzades estan en declivi, en part a causa de l’escalfament global, les sequeres, la urbanització del territori, l’abandonament dels espais oberts i l’agricultura intensiva. Per aquest motiu, la creació de jardins de papallones és una acció positiva per a la seva conservació i la sensibilització social vers aquesta problemàtica.

A Sant Boi tindrem un jardí de papallones al Parc de la Munyanyeta, al costat de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Vine divendres 22 d’abril a les 17.30 h a veure’l i participa en la plantació d’espècies amigues de les papallones! Construirem també un hotel d’insectes i farem altres tallers participatius per gaudir de la primavera. Places limitades, fes la preinscripció omplint el formulari de sota o contacta amb la biblioteca.

El jardins de papallones ofereixen un espai dissenyat per afavorir la presència d’aquests i d’altres insectes pol·linitzadors que enriqueixen la biodiversitat i el patrimoni natural del parc. Per construir aquests jardins s’utilitzen espècies de plantes autòctones que floreixin en diferents èpoques de l’any per tal que siguin un reclam constant per espècies diferents d’aquests éssers vius. A més de situar-los en un espai assolellat i protegit del vent, per obtenir un bon resultat, és important que estiguin a prop d’un bassa d’aigua naturalitzada.

Altres activitats relacionades:
Diumenge 8 de maig de 11.30 a 13.30 h a la Jugatecambiental i Jardí de papallones
Dia de les papallones
Com viuen les papallones? Quines podem trobar al parc? Espai de jocs i activitats de natura per aprendre i gaudir en família.
Espai de jocs d’11.30 a 13.30 h i activitats de 12 a 13 h

Totes les activitats es faran seguint les mesures de seguretat vigents.

Formulari preinscripció activitats Jardí de papallones 22 abril:

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s