Sant Boi recorda Maria-Mercè Marçal

En el marc de la commemoració Sant Boi recorda Maria-Mercè Marçal, s’ha muntat una exposició de portades de la col·lecció Llibres del Mall (1973-1987), l’editorial santboiana fundada per Ramon Balasch, Maria-Mercè Marçal, Xavier Bru de Sala i Gemma d’Armengol.

En aquesta exposició es mostra una part extensa de l’obra poètica publicada durant el període 1973-1987, en la qual destaquen la  generació de poetes dels anys 70, com Maria-Mercè Marçal, Ramon Balasch i Xavier Bru de Sala; autors reconeguts com Miquel Martí i Pol i Salvador Espriu i també traduccions d’obres de Poe i Rilke, entre d’altres poetes.

Un dels fets més rellevants d’aquesta col·lecció de poesia, rau en la il·lustració de les portades elaborades per artistes tan importants com Antoni Tàpies, Joan-Pere Viladecans o Albert Ràfols-Casamada, que fan que esdevingui una petita col·lecció d’art.

L’exposició ha comptat amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà i es pot visitar al vestíbul de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer fins el 25 de maig.

Altres activitats d’aquesta commemoració, organitzades per la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer:

  • una hora del conte, basada en el conte infantil escrit per la Marçal, Uf, quin dissabte, rateta Arbequina. (16 de març).
  • un taller de poesia, amb alumnes de l’Institut Joaquim Rubió i Ors (25 d’abril).
  • un concert de poemes musicats, amb la Maria Martí (9 de maig).
  • i una taula rodona com acte de cloenda de l’homenatge, amb persones que la van conèixer a nivell professional, personal, políticament i experts de la seva obra (22 de maig).

Deixa un comentari