Activitats febrer 2023

Durant el mes de febrer també trobareu un munt d’activitats:

Dimecres 1 de febrer a les 18.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Tertúlia literària: “La mare” de Grazia Deledda
A la Sardenya més recòndita i feresta, el conflicte entre les obligacions del celibat i els embats de l’amor, la lluita inexorable entre els deures religiosos i les temptacions de la carn, fan d’un jove sacerdot una veritable joguina a les mans del destí. Una obra de l’autora Grazia Deledda, a la qual li van concedir el premi Nobel l’any 1926.
Activitat amb inscripció prèvia.

Divendres 3 de febrer a les 18 h a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
Hora del conte: El peix Trapó visita el gran oceà
Sessió de l’hora del conte.
Amb Sara Genovart.
Els menors de 7 anys han de venir amb un adult

Dimarts 7 de febrer a les 19.30 h a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
Club de lectura: “Baños Pleamar” d’Isaac Sánchez
Comentarem l’obra gràfica més personal del dibuixant i humorista Isaac Sanchez. Retrata la història de la seva família a la Badalona dels anys 90.
Activitat amb inscripció prèvia.

Divendres 10 de febrer a les 18 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Hora del conte: Per què? Per què?
Per què l’aigua de la mar és salada? Per què hi ha pedres als rius? Per què hi han fruites? Per què? Per què? Per què? Aquesta pregunta la fan sovint les nenes i nens quan volen saber alguna cosa i la repeteixen fins tenir resposta. Nosaltres, amb els contes, donarem resposta a algunes d’aquestes qüestions.
Amb Blai Senabre.
Els menors de 7 anys han de venir amb un adult

Dilluns 13 de febrer de 18.30 a 20 h a Zoom
Taller virtual: Poesia contra l’adversitat
Projecte cultural que suma poesia i benestar. Amb la poesia com element catalitzador, volem donar pautes, eines i veu per acompanyar a les persones que necessitin superar moments difícils. Cada mes, el conductor del taller ens proposa un repte per elaborar un poema, es pot seguir o enviar una poesia de temàtica lliure. Envia un poema a adversitat.excentrica@gmail.com abans de les 15 h del dissabte anterior i rebràs un e-mail amb l’enllaç a la sessió. 
Participa en un o en diversos.

Dijous 16 de febrer a les 19 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Inauguració exposició: AMA y No Olvida, Museo de la Memoria contra la Impunidad
Contextualització de la situació a Nicaragua a càrrec del Responsable d’Amèrica Llatina del Fons Català i una intervenció d’una familiar de l’Asociación Madres de Abril, familiars de les víctimes de la repressió. Posteriorment farem una petita visita guiada a l’exposició.
A càrrec de la Unitat de Cooperació, Solidaritat, Pau, Mediació i Restauració Comunitària de l’Ajuntament i l’Associació d’Amistat San Miguelito Sant Boi.

Dimarts 21 de febrer a les 17.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Taula rodona: D’aqui i d’allà. Històries d’acollida lingüística
Celebrem el Dia Internacional de la Llengua Materna, el 21 de febrer. Entre d’altres, hi intervindran exalumnes i participants del Voluntariat per la llengua del Servei Local de Català, que ens explicaran el seu bagatge personal i lingüístic i com el fet d’haver après català, els ha servit per integrar-se plenament a la societat catalana.
Organitzada pel Servei de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport del Servei Educatiu del Baix Llobregat 3 de la Generalitat de Catalunya, és el tret de sortida del projecte Les llengües de Sant Boi de Llobregat, que es durà a terme, amb diferents actes, fins al juny i que pretén conèixer i reconèixer la diversitat lingüística santboiana i, alhora, fer veure que el català ha d’esdevenir la llengua comuna de comunicació.

Dimecres 22 de febrer a les 18.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Presentació de llibre: “Insidia” de Daniel Santiño
L’autor de l’opera prima “Los Crímenes del Opio”, guanyadora del Premio Internacional de novela negra L’H Confidencial al 2015, ens presenta la recent publicada segona novel·la policíaca, “Insidia”, també protagonitzada pel sargent Víctor Santino. Amant de la literatura i el cinema, aquest autor atrapa el lector amb una narrativa àgil i trepidant, i dotant les seves obres amb un excel·lent registre de detalls sobre el procediment policial.
Entrada lliure.

Dijous 23 de febrer a les 19 h a Google MeetRebobinats_Koniec
Club de cinema Rebobinats: “Searching for Sugar Man” de Sixto Rodríguez
Searching for Sugar Man és un documental sueco-britànic de 2012 escrit i dirigit per Malik Bendjelloul que explica la història d’un misteriós cantant conegut com a Rodríguez i els esforços de dos fans sud-africans  per descobrir on es troba el seu ídol.
Activitat amb inscripció prèvia.

Dissabte 25 de febrer a les 11 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Club de lectura infantil: “Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa” de Pep Molist
Els participants comentaran aquesta història de dos germans molt joves que, encuriosits per aquella foto, se senten motivats per esbrinar qui era aquell fotògraf famós capaç de transmetre sentiments profunds com la por i l’angoixa a través de les seves fotos però que ja ningú no coneix i, per tant, mai se li haurà retut cap homenatge ni a la seva persona ni a la seva obra.
Per a infants de 10 a 12 anys.
Cal inscripció prèvia.

Dijous 2, 9, 16 i 23 de febrer de 18 a 19.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Club de lectura fàcil capacitats diverses: “Viaje al centro de la Tierra” de Jules Verne

Sessions setmanals del club per a persones amb diversitat intel·lectual i diferents capacitats lectores.
Cal inscripció prèvia (Can Jordana. Ambit persones amb discapacitat).

Exposicions

Del 30 de gener al 9 de febrer a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Fòrum Treballs de Recerca
Mostra dels Treballs de Recerca (TR) de l’alumnat de 2n de Batxillerat dels centres educatius de Sant Boi de Llobregat.
El Fòrum TR pretén potenciar i estimular les alumnes en activitats de recerca així com l’intercanvi d’experiències entre els diferents centres, donar a conèixer els resultats dels treballs de l’alumnat a la comunitat educativa, i impulsar el treball d’habilitats comunicatives i d’argumentació de l’alumnat.
A càrrec del Servei de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Del 13 al 23 de febrer a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
AMA y No Olvida, Museo de la Memoria contra la Impunidad
“AMA y No Olvida, Museo de la Memoria contra la Impunidad” es va construir amb l’objectiu principal de contribuir a dignificar les víctimes mortals de repressió estatal a partir d’abril de 2018 a Nicaragua. En un país marcat per una història de dictadures, guerres civils i amnisties, aquest museu és el primer i únic museu de memòria que es construeix des de les veus de les víctimes.
A càrrec de la Unitat Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Agenda d’activitats de les Biblioteques de Sant Boi

Important: Vols tenir accés a les activitats de les Biblioteques de Sant Boi des del teu propi calendari? Afegeix el nostre calendari d’activitats (format iCal).

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s