BCN Honey Fest 2022

@Juanca Cardell, 2018

El passat dissabte 15 d’octubre va tenir lloc la 4a edició del BCN Honey Fest, el festival anual de referència a Catalunya relacionat amb les abelles i l’apicultura des de diferents àmbits com l’artístic, gastronòmic, científic, mediambiental, productes naturals i de qualitat, etc. Una plataforma de difusió sobre la importància de les abelles i el seu rol en la biodiversitat, però també una manera de prendre consciència de la seva problemàtica a escala mundial, arran del declivi del nombre d’aquests insectes.

Una de les moltes maneres de protegir les abelles és informar-te. Al festival es va poder gaudir de:

  • Demostracions, tallers i activitats educatives i divertides per a tota la família: vitrina expositora d’abelles vives, procés d’extracció de la mel, taller d’espelmes amb cera d’abella, taller de construcció d’hotels d’insectes.
  • Fira de divulgació i venda de productes del rusc: mels i pol·lens, tintures de pròpolis, cosmètics fets amb mel i cera i també artesans d’espelmes, plantes mel·líferes, monitorització de ruscs, etc.
  • Bee Talks: xerrades científiques i culturals sobre diferents temes relacionats amb el món de les abelles.

Dins dels Bee Talks, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer va fer una presentació on vam explicar el nostre projecte Apiteca, el brunzit de la comunitat, per donar a conèixer la instal·lació de 4 rucs monitoritzats en un dels jardins interiors de la biblioteca, i que forma part del projecte The Europe Challenge que té com a objectiu descobrir noves maneres de treballar i viure a l’Europa actual. Les abelles ajuden a difondre la necessitat de construir i viure en un medi més saludable i sostenible. La creació de comunitats al seu voltant, és vital per mantenir la seva i la nostra salut.

El BCN Honey Fest està organitzat per Apicultura Urbana, una entitat sense ànim de lucre, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l’empresa Mel·lis serveis apícoles i molts altres col·laboradors i entitats que hi donen suport.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s