La Biblioteca JRB forma part de la Xarxa de Refugis Climàtics

Sant Boi comptarà durant tot aquest estiu amb set refugis climàtics per oferir confort tèrmic, descans i seguretat a la ciutadania davant d’episodis meteorològics externs com les onades de calor. En la situació d’emergència climàtica en què es troba la metròpolis de Barcelona, aquests fenòmens cada vegada són més freqüents i intensos. Els refugis climàtics estan pensats sobretot per a les persones vulnerables (gent gran, infants o persones amb malaltia crònica).
La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer forma part també de la Xarxa metropolitana de Refugis Climàtics XMRC. A Sant Boi tenim quatre d’exteriors i tres d’interiors:

Exteriors
Els refugis climàtics exteriors disposen d’una regulació tèrmica natural, ja que la presència d’aigua, de vegetació arbòria densa i de terreny permeable actuen com a reguladors de la temperatura i permeten gaudir d’un ambient més fresc. Gràcies a la presència de vegetació, els espais verds tenen una temperatura inferior a la d’altres espais urbans i generen un efecte refrescant que s’estén pel seu entorn proper, que és més o menys ampli en funció de la grandària de l’espai verd.

Interiors
Els refugis climàtics interiors, que són sobretot equipaments públics repartits arreu de la metròpolis, estan equipats amb refrigeració, de manera que poden garantir unes condicions adequades per apaivagar la forta calor, amb una temperatura que es manté al voltant dels 26 °C.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s