Apicultura urbana a Sant Boi

Sabies que en un dels patis interiors de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer tenim 4 ruscos?
En ciutats tan importants com Londres, Paris, Berlín, Brussel·les, Sidney, Hong Kong o Nova York, ja fa anys que l’apicultura urbana forma part de la ciutat, i l’augment pel seu interès i pràctica és constant.

Què pot aportar l’apicultura urbana?

  • Obrir un nou sector amb un gran ventall d’oportunitats en diferents àmbits, aportant beneficis de caràcter tecnològic, educatius, econòmics, ambientals i socials a un baix cost.
  • Millorar la pol·linització de les plantes i arbres de parcs, jardins i diferents zones verdes, obtenint una millor biodiversitat de la ciutat.
  • Disposar d’una eina educativa innovadora, que pot afavorir la eco-conscienciació de la població, augmentar el vincle entre ciutadans i ciutat, aportant valors de comunitat.
  • Nou sistema de control de la qualitat de l’aire de la ciutat, utilitzant les abelles com bioindicadors de contaminació.
  • Divulgar, sobretot entre els més petits, com viuen i s’organitzen les abelles dins un rusc, la importància de la flora a l’hora d’alimentar-se i el procés de pol·linització.
  • Donar a conèixer la problemàtica de les abelles a un públic molt més ampli. Amb la instal·lació d’abelles en l’entorn urbà es contribueix en la protecció i conservació d’aquests insectes.
  • Reduir el risc de grans mortalitats i alhora garantir una millor alimentació i salut de les abelles. L’absència de pesticides i un encadenament més regular i variat de la flora dels parcs i jardins, afavoreixen aquesta situació.
  • Revitalitzar el sector apícola aproximant-lo a entorns urbans, com a forma d’aconseguir noves vocacions d’aquesta professió, i alhora com a eina d’inclusió social.

Si entreu al canal de Youtube de les Biblioteques de Sant Boi, podreu veure en directe un dels ruscos de prop gràcies a la càmera i la connexió en directe de YouTube que està disponible les 24 h i 365 dies l’any.

☛ Més informació de l’Apiteca, el projecte de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s