Activitats maig 2022

El 9 de maig és el Dia d’Europa i, a banda de les activitats habituals de cada mes, del 3 al 9 de maig hi ha una programació especial dins del projecte Apiteca per commemorar aquest dia:

Dimarts 3 de maig a les 18 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Hora del conte: Bitxos i cuques
El món està ple de bitxos i cuques. N’hi ha que volen, n’hi ha que s’arrosseguen, n’hi ha de llefiscosos, fins i tot n’hi ha que piquen! També n’hi ha de tots colors i formes, però hem d’obrir bé els ulls, perquè són molt petitons i sinó no els veurem. Així que ulls i orelles ben obertes, que comencem! Des de la cabana del bosc, la Cristina buscarà els animalons més petitons, per explicar-vos moltes històries i cantar-vos moltes cançons.
“Bitxos i cuques” és un recull de contes, poemes i cançons per a infants de 3 a 6 anys. Els menors de 7 anys han de venir amb un adult.
Activitat Apiteca. Amb Cristina Noguer.

Dimecres 4 de maig a les 18.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Tertúlia literària: “Vés i aposta un sentinella” de Harper Lee
La primera obra de la Harper Lee, autora coneguda per “Matar un rossinyol”, és una novel·la que va restar oculta durant dècades (es va publicar per primer cop l’any 2015). Una història commovedora, divertida i convincent en què tot un seguit de personatges únics –alguns dels més entranyables de Matar un rossinyol– viuen i s’adapten als canvis i fets turbulents que van transformar els Estats Units a mitjan segle XX i que, alhora, ofereix una perspectiva nova i fascinant sobre un clàssic. En definitiva, una novel·la magnífica.
Activitat amb inscripció prèvia.

Dijous 5 de maig a les 18.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Xerrada: Sexe, gènere i ciència
Què és el sistema sexe-gènere? De quina forma funciona aquest sistema en la nostra societat? I de quina forma configura les nostres identitats? Explicarem que és el sistema sexe-gènere i de quina forma la ciència l’ha perpetuat, així com, de quina manera, la mateixa ciència pot ser una aliada per desmuntar-lo.
A càrrec de les Luciferases.
A partir de 15 anys.
Més informació i inscripcions al web latecnologa.cat

Dijous 5 de maig a les 19.30 h a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
Club de lectura: “L’aprenentatge de la soledat” de David Vilaseca
Es comentarà l’obra autobiogràfica “L’aprenentatge de la soledat” del filòleg David Vilaseca i guanyadora del Premi Andròmina de narrativa al 2007. L’obra està extreta de “Els homes i els dies” i serà representada dins el programa Llegir el teatre al TNC.
Tertúlia moderada per Toni Juarez, actor i dinamitzador cultural.
Amb la col·laboració de l’Associació Equilibri i el Teatre Nacional de Catalunya.
Activitat amb inscripció prèvia.

Divendres 6 de maig a les 16 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Club de lectura juvenil: “Com llàgrimes en la pluja” de Jordi Sierra i Fabra

Lectura i comentari d’aquesta novel.la d’intriga que parla del fracàs i de l’èxit, ambientada en el món de la música. La Grace, la filla adolescent d’un guitarrista llegendari del rock mort en circumstàncies estranyes, només vol viure discretament aïllada, fins que l’arribada d’en Norman, un fan del seu pare, capgirarà el seu món i la posarà sobre la pista d’un misteri a resoldre. Premi Lazarillo de 2019.
A càrrec de Yolanda Bravo.
Per a joves de 14 a 16 anys.
Cal inscripció prèvia

Dissabte 7 de maig a les 11 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Escape Room: Atrapa la hacker d’Instagram
Ambientat en el món de la informàtica, proposa diferents enigmes i jocs senzills per fer una petita introducció sobre què hi ha darrere de la informàtica que utilitzem en la nostra vida quotidiana. Intenta apropar conceptes informàtics com els codis de programació així com mostrar dones referents en aquest camp STEAM.
A càrrec de Young IT Girls.
Grup no mixte a partir de 12 anys.
Més informació i inscripcions al web latecnologa.cat

Dissabte 7 de maig a les 12 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Taller infantil: Menja notes d’abelles
Voleu mantenir els papers i les notes endreçades? Us proposem un taller de manualitats on elaborarem una pinça decorada amb abelles, que us ajudarà a mantenir l’ordre en el vostre escriptori.
Recomanat a partir de 6 anys.
Activitat Apiteca. Places limitades. Cal inscripció prèvia.  

Dilluns 9 de maig a les 16 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Projecció: Apiteca
Veurem el vídeo de presentació de l’Apiteca, projecte nascut de la participació de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer en el projecte Europeu “The Europe Challenge“, amb el que es posa en valor la tasca que les abelles fan en la natura. La instal·lació de ruscos a la biblioteca és un nou instrument per millorar el nostre entorn. 
Activitat Apiteca.

Dilluns 9 de maig de 16.30 a 19.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Animació infantil: Espai fantasia
Celebrem el dia d’Europa també a l’exterior de la biblioteca on els participants només hauran d’escollir de quin personatge o de quin animal volen maquillar-se (abella, papallona o gira-sol), i així els monitors podran pintar-los la cara com ells desitgen. 
Activitat Apiteca. Amb Djocs.

Dilluns 9 de maig a les 18 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Hora del conte: L’abelleta Picaflor
L’abelleta Picaflor està amoïnada. Algú està traient tos els ruscs de la contrada. Ella sap com és d’important que hi hagi abelles pel medi ambient i coneix perfectament totes les coses bones que aporten a les persones. I tot explicant la seva tasca, aconseguirà que el Jan i la Martina i la resta de nens i nenes de la vila, parlin amb la persona més poderosa del poble per aconseguir que deixin els ruscos al seu lloc. En agraïment, la Picaflor els regalà una mica de cera del seu rusc. I què faran?… una espelma per il·luminar les nits d’hivern. Al finalitzar el conte, es farà un taller per saber com fer una espelmeta a casa.
A partir de 3 anys. Els menors de 7 anys han de venir amb un adult.
Activitat Apiteca. Amb la Cia. Patawa. 

Divendres 13 de maig a les 18 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Hora del conte: Temps de flors, contes d’olor
Amb Elena Codó.
Els menors de 7 anys han de venir amb un adult.

Dissabte 14 de maig a les 11 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Club de lectura infantil: “La doble de Lady Gigi” de Jill Robinson
Cloenda de la temporada. En aquesta sessió farem la lectura en veu alta del llibre.
Ets a primera fila d’un concert de Lady Gigi, la teva estrella del pop preferida. Tot d’una, succeeix una cosa molt rara. Enmig d’una cançó, a Lady Gigi li falla la veu, malgrat que obre molt la boca i belluga els llavis, no se la sent. Aleshores, tothom ho entén. Era un playback! Així és com descobreixes que qui canta és una doble de Lady Gigi, però per què? On és l’autèntica Lady Gigi? Hauràs de seguir investigant per descobrir-ho…
Per a infants de 10 a 12 anys.
Cal inscripció prèvia.

Dimecres 18 de maig a les 18 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Xerrada informativa: “Wozzeck” d’Alban Berg
Pol Avinyó, musicòleg i divulgador musical del Liceu, ens endinsarà en el món d’aquesta òpera contemporània sobre l’horror de les guerres, un tema de gran actualitat. Amb el LiceuBIB podem assistir a representacions al Gran Teatre del Liceu amb descomptes especials. Aquesta òpera l’anirem a veure el dia 22 de maig. Si hi voleu anar, us heu d’apuntar a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Preu de l’entrada amb descompte especial per usuaris de la biblioteca: 85€ (sense descompte, el preu seria de 142€). Data límit de pagament: 5 de maig.
Activitat Liceu BIB oberta a tothom.

Diumenge 22 de maig a les 17 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Sortida cultural: “Wozzeck” d’Alban Berg
Anem al Gran Teatre del Liceu per veure aquesta òpera contemporània sobre l’horror de les guerres, un tema de gran actualitat.
Amb LiceuBIB podeu assistir a representacions al Gran Teatre del Liceu amb descomptes especials. 
Preu de l’entrada amb descompte especial: 85€ (sense descompte, el preu seria de 142€).
Data límit de pagament: 5 de maig.
Cal inscripció prèvia (ompliu formulari o contacteu amb la Biblioteca).

Dijous 26 de maig a les 19 h a ZoomRebobinats_Koniec
Club de cinema Rebobinats virtual: “Dos en la carretera” d’Stanley Donen
Stanley Donen va dirigir el 1967 aquesta pel·lícula, una barreja de road movie i comèdia romàntica, amb Audrey Hepburn i Albert Finney. Una parella que durant un viatge en cotxe a la Riviera francesa, fan un repàs a la seva relació, el record dels romàntics inicis, a les infidelitats, a la vida quotidiana, i a la incògnita del futur que viuran.
Activitat virtual amb inscripció prèvia.

Dissabte 28 de maig a les 12 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Story time: A World of Magic
Hora del conte en anglès sobre la història d’una noia que té problemes a l’escola. No se li dóna gaire bé res, fins que troba una cosa meravellosa en una botiga i descobreix el que se li dóna millor en aquest món. Potser et pot passar a tu també! 
Story time a càrrec de Kids&Us.
Els menors de 7 anys han de venir acompanyats d’un adult.

Dissabte 28 de maig a les 11.30 h a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
Visita organitzada: Viatge en el temps: la història de Sant Boi
Aquestes aventures de l’Aurèlius ens porten a visitar, gràcies a la seva màquina del temps, el Sant Boi de principis del segle XX. L’Aurèlius, amb la seva màquina del temps torna de visitar el Sant Boi de principis del segle XX per acompanyar-nos a realitzar una visita guiada al Museu de Sant Boi a Can Barraquer. 
Activitat inclosa al Passaport Edunauta. Amb la col·laboració del Museu de Sant Boi de Llobregat.
Cal inscripció prèvia (ompliu formulari o contacteu amb la Biblioteca). Els menors han de venir acompanyats d’un adult.

Dijous 5, 12, 19 i 26 de maig de 18 a 19.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Club de lectura fàcil capacitats diverses: “Cuentos sorprendentes” de Saki i altres autors

Sessions setmanals del club per a persones amb diversitat intel·lectual i diferents capacitats lectores.
Cal inscripció prèvia (Can Jordana. Ambit persones amb discapacitat).

Dilluns 2, 9, 16, 23 i 30 de maig de 18.30 a 20 h a Zoom
Taller virtual: Poesia contra l’adversitat
Projecte cultural que suma poesia i benestar. Amb la poesia com element catalitzador, volem donar pautes, eines i veu per acompanyar a les persones que necessitin superar moments difícils. Cada setmana el conductor del taller ens proposa un repte per elaborar un poema, es pot seguir o enviar una poesia de temàtica lliure. Envia un poema a adversitat.excentrica@gmail.com abans de les 15 h de cada dissabte i rebràs un e-mail amb l’enllaç a la sessió. 
Participa en un o en diversos.

Exposicions

De l’1 al 31 de maig a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Objectes apícoles
Mostra de diferents objectes apícoles: vestimenta, eines i material utilitzat per l’apicultor així com les diferents parts i elements que conformen una caixa o rusc d’abelles.
A càrrec de Mel·lis Serveis Apícoles i Albert Grau.
Activitat Apiteca.

Del 10 al 18 de maig a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Quan parles fas màgia
L’exposició “Quan parles fas màgia” forma part d’una campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d’enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. I ho vol fer a partir de la metàfora de la màgia. “Quan parles fas màgia” focalitza l’atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua.

Del 2 al 31 de maig a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
Enllaunem la Coope
Exposició de negatius i fotografies resultants de l’activitat duta a terme el 23 i 24 d’abril a la plaça del Casal Ciutat Cooperativa pel col·lectiu DphotoSB.

Del 24 de maig al 17 de juny a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
“Aloma” de Mercè Rodoreda. 50 anys de la segona edició revisada de la novel·la”
Exposició que commemora els 50 anys de la segona edició d’Aloma, l’única novel·la dels anys 30 que Mercè Rodoreda no va rebutjar. Explica l’obra dins de la producció de Rodoreda i en el seu context històric, cultural i literari general. La seva intenció és promoure la lectura.
A càrrec de la Fundació Mercè Rodoreda.

I si entreu al canal de YouTube de les Biblioteques de Sant Boi, podreu veure en directe algun dels ruscos que tenim ja instal·lats en un dels patis interns de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Aviat arribaran les abelles a la biblioteca, i les podreu veure de prop sempre que vulgueu gràcies a la càmera i la connexió de YouTube que està disponible les 24 h i 365 dies l’any.

Agenda d’activitats de les Biblioteques de Sant Boi

Important: Vols tenir accés a les activitats de les Biblioteques de Sant Boi des del teu propi calendari? Afegeix el nostre calendari d’activitats (format iCal).

Formulari inscripció activitats maig:

One response to “Activitats maig 2022

  1. Retroenllaç: Biblioteca JRiB: ens presenten el projecte l’APITECA! – Ajuntagent·

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s