Atena, nou servei de les Biblioteques Públiques de Catalunya

cartell difusió AtenaEl 18 de març va entrar en funcionament el Catàleg Col·lectiu de les Biblioteques Públiques Atena, que unifica el fons de les 227 biblioteques i els 10 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques de Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona amb els de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona i Lleida.

Què tens al teu abast?
El catàleg Atena facilita la integració del fons documental de totes les biblioteques públiques de Catalunya i l’accés dels documents als ciutadans. És un servei gratuït i de lliure accés pels que disposin del carnet de les biblioteques públiques de Catalunya, basat en un sistema de préstec interbibliotecari nacional, que connecta totes les biblioteques públiques de Catalunya. Si disposes de carnet de biblioteca, pots realitzar en línia les peticions de préstec interbibliotecari de documents que no estiguin disponibles a la biblioteca o biblioteques del teu municipi o bibliobús.

Quan adreçar-te a l’Aladí i quan adreçar-te a l’Atena?

  • El catàleg Atena és una interfície comuna, que fa de passarel·la entre els dos catàlegs Aladí (catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona) i Argus (catàleg si l’usuari no és de la XBM).
  • L’Aladí té funcionalitats més àmplies: l’espai personal dels usuaris i tots els serveis associats (veure els préstecs i reserves, renovar, cerca per municipi i altres localitzacions, cerca per autor, títol…, consultar historial de préstecs, comentar i valorar documents, canviar PIN, subscripció a novetats, subscripció a butlletins, modificar dades personals), integració d’eBiblio Catalunya en la cerca i en l’espai personal, accés a Trencadís, les recomanacions, etc.
  • Atena permet fer la petició només si no tens el document disponible en alguna biblioteca del teu municipi.

Dades actuals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC):

  • Més de 400 equipaments bibliotecaris (actualment 417 biblioteques públiques i 12 bibliobusos)
  • Més de 15 milions de documents
  • Més de 4 milions de carnets de biblioteques

Més informació:

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s