Maria-Mercè Marçal als carrers de Sant Boi

La Ruta Literària Maria-Mercè Marçal és ja una realitat a Sant Boi, un recorregut que seguirà els passos de l’escriptora pels carrers de la ciutat amb qui té una íntima vinculació. La ruta concentra quatre punts d’interès:

En aquests quatre punts es troba una placa amb un codi QR que relata la vinculació de l’escriptora amb la ciutat, així com la vida i l’obra de l’artista. També s’acompanyarà l’explicació amb un poema i un àudio.

La creació d’aquesta iniciativa és fruit del treball realitzat per al 20è aniversari de la mort el 2018, quan es van celebrar diferents actes per preservar i promoure el seu llegat. Un grup d’alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística de Sant Boi han sigut els encarregats de donar forma al projecte, i es va concretar mitjançant la proposta ciutadana de recuperar la memòria històrica en els pressupostos participatius del 2019.

El punt d’inici de la ruta literària és en l’Institut on Marçal va exercir com a professora de llengua catalana, impulsant iniciatives literàries, recitals i escenificacions poètiques. El recorregut segueix pel barri de Marianao, concretament al carrer de Victòria, on l’escriptora va viure amb el seu marit, Ramon Balasch. Aquesta residència també es va convertir en la seu d’Edicions del Mall, editorial fundada per la parella. Finalment, els dos últims espais escollits són llocs d’homenatge que Sant Boi ha dedicat a l’artista en els últims anys: l’Escola Bressol La Mercè, que es va inaugurar el 2008 coincidint amb el 10è aniversari de la mort de l’escriptora, i els Jardins de Maria-Mercè Marçal, que es van inaugurar el 1998 poc després de la seva mort i que reivindiquen els orígens rurals de la poeta.

Informació extreta del www.elperiodico.cat del 22 d’octubre de 2020.

Commemoració Sant Boi recorda Maria-Mercè Marçal (2018)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s