Club de cinema virtual Rebobinats (sessió setembre 2020)

En la propera sessió del Rebobinats, parlarem del gran Clint Eastwood, un autèntic home de cinema. De la seva faceta com a director, actor, compositor i productor de la majoria de pel·lícules en què ha participat. Debatrem sobre la violència al seu cine, el seu amor incondicional per la música i de com s’ha convertit en un dels grans autors de cinema a escala mundial gràcies a una extensíssima carrera plena d’èxits. Des de la mítica trilogia del dolar que va rodar amb Sergio Leone fins a la pel·lícula que ens ocupa, la impactant i meravellosa MILLION DOLLAR BABY.

Va ser dirigida, produïda i protagonitzada per Clint Eastwood, amb Hilary Swank i Morgan Freeman. Narra la història d’un veterà entrenador de boxa al final de la seva carrera i els seus esforços per ajudar una boxejadora a arribar fins al més alt. El guió està escrit per Paul Haggis, basat en el relat curt de F.X. Toole. Després de rebre 7 nominacions als Oscars, en va obtenir 4: a la millor pel·lícula, director, actriu (Hilary Swank) i actor secundari (Morgan Freeman).

Clinton «Clint» Eastwood Jr va néixer a Sant Francisco, Califòrnia, un 31 de maig de fa 90 anys. És, sense dubte, un dels directors més longeus i prolífics de la història del setè art. S’especialitzà en papers durs i violents, a les ordres de directors com Sergio Leone. Des dels anys setanta ha dirigit i sovint protagonitzat diversos films que li han valgut un creixent prestigi. El 2000 li fou concedit el Lleó d’Or a Venècia en reconeixement a la seva carrera i el 2009 la Palma honorífica del Festival de Canes.

Data i hora de la sessió: dijous 24 de setembre a les 19 h
Més informació:
Funcionament del Club de cinema virtual Rebobinats
Visualitzar Million Dollar Baby a l’eFilm

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s