I Jornada de còmic i Salut

AVÍS: ACTIVITAT AJORNADA
Seguint les instruccions de l’autoritat sanitària i la resolució oficial en què s’adopta, com a mesura preventiva, la no participació de professionals sanitaris a congressos, seminaris, jornades, simposis, o cursos de caràcter presencial amb la finalitat de minimitzar el risc de contagi en aquest col·lectiu de professionals respecte a la infecció del Coronavirus, s’ajorna la celebració de la I Jornada de Còmic i Salut que estava prevista els dies 20 i 21 de març. 

Ja fa anys que el món anglosaxó va descobrir la utilitat de còmics, novel·les gràfiques i dibuixos a la sanitat i la salut. En diuen Graphic Medicine (terme encunyat pel metge britànic i autor de còmics Ian Williams), i a escala internacional, ha pres força com a un moviment que advoca pels beneficis que aporta la novel·la gràfica als àmbits sanitari i social: visibilitzar les persones que tenen una malaltia, incrementar l’empatia a la consulta mèdica i promoure la salut.

Es tracta d’un material útil com a eina d’informació per al pacient i per al sanitari, valuós en la docència i apropiat per a la simple reflexió. El seu potencial és infinit i la seva fortalesa rau en la manera en què humanitza la malaltia. Tots aquests elements converteixen el còmic en una interessant eina de divulgació sanitària per a pacients i professionals.

Cartell I Jornada Còmic i Salut

Amb aquest context, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu organitza el 20 i el 21 de març la primera edició de la Jornada Còmic i Salut, una cita que comptarà amb autors de prestigi del món del còmic, i que estarà oberta tant a professionals dels sectors de la novel·la gràfica i de la salut com a aficionats. Aquesta trobada té l’objectiu de propiciar el debat entorn de la necessitat d’humanitzar les institucions sanitàries i de com es viuen els problemes de salut en l’actualitat.

Còmic Family Kids

Durant el matí del divendres 20 de març, una sessió científica aplegarà diversos autors que han plasmat en format còmic problemes de salut, a l’Auditori del Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. D’altra banda, el matí del dissabte 21 de març se celebrarà la jornada familiar d’activitats i tallers Comic Family Kids al recinte del Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat.

Les Biblioteques de Sant Boi, que hem col·laborat en l’organització d’aquesta jornada, estarem presents dissabte 21 de març en un dels estands ubicats als Jardins del Parc Sanitari, i hem preparat una selecció de còmics sobre salut que hem anomenat Recepta mèdica de lectura.

Més informació de les activitats de la I Jornada de Còmic i Salut
Programa I Jornada de Còmic i Salut
Inscripció Jornada 20 de març (preu 5€)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s