Premis literaris

Us agrada escriure i algun cop heu pensat presentar-vos a algun premi literari? Voleu saber a quin us podríeu presentar?

El Departament de Cultura ofereix, en una base de dades oberta a tothom, tots els premis literaris en llengua catalana que se celebren a Catalunya. Les dades es poden consultar al portal de la Institució de les Lletres Catalanes i permet obtenir informació sobre més de 2.500 guardons literaris. La base de dades inclou tant els premis literaris històrics com els vigents.

El portal permet fer cerques de guardons per nom, per modalitat, per entitat convocant i per la localitat que els acull. Pel que fa les modalitats dels premis, la cerca es pot fer segons són sèries per a televisió, poesia, obres de teatre, narrativa, guions, assajos, articles periodístics, estudis i investigació, autors locals, ajuts a la creació i a la investigació, premis nacionals,…

La fitxa de cada premi informa de qui el convoca, el lloc de presentació i les bases, així com els terminis i altres dades útils com són la dotació del premi, el veredicte, i la data d’actualització.

Per tal de facilitar la navegació als visitants, el web incorpora una pestanya que genera un llistat dels premis vigents amb la convocatòria oberta. A més, el web s’actualitza periòdicament amb la informació i les bases dels diferents premis literaris en llengua catalana que es convoquen.

Accedeix a la base de dades “Premis literaris”

Si voleu consultar els premis literaris convocats a tota Espanya, hi ha el “Mapa de premios literarios en España” del web del Ministerio  de Educación, Cultura y Deporte, on per províncies podreu veure’ls i accedir als webs corresponents per obtenir tota la informació.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s