Premi Liber 2016 a la Xarxa de Biblioteques de Barcelona

Liber 2016, la Fira Internacional del Llibre, ha concedit el Premi Foment de la Lectura a biblioteques obertes al públic a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona.

El guardó, que reconeix “la seva extraordinària aportació al llarg del temps a la creació d’una xarxa de biblioteques municipals, modèlica gestió i relació amb els lectors”, va ser lliurat al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), en el marc de les activitats del saló Liber que va tenir lloc del 12 al 14 d’octubre.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona està formada per més de 225 biblioteques i 10 bibliobusos que treballen de forma coordinada i amb els mateixos estàndards de serveis i qualitat per garantir un accés igualitari a la informació, el coneixement i la cultura a tots els ciutadans. El seu model de gestió gira al voltant de cinc eixos: l’equitat d’accés, la sostenibilitat econòmica, l’eficiència, la qualitat del servei i la pertinença. Aquesta Xarxa es caracteritza, a més, per la proximitat, un factor essencial a l’hora de planificar i adaptar permanentment al context socioeconòmic i als perfils dels seus usuaris els diferents serveis i recursos que cada biblioteca ofereix, esdevenint autèntics espais culturals, educatius, de promoció de la lectura i de cohesió social.

En aquest sentit, la Junta Directiva de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) ha valorat especialment les estratègies de promoció al territori i les múltiples activitats per al foment de la lectura que realitzen les biblioteques de la província de Barcelona tant per fidelitzar als usuaris com per connectar amb nous públics.

Més informació sobre els Premis Liber a: http://www.liber.es/ca/awards

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s