Les Termes, bé cultural d’interès nacional

Termes_Romanes_de_Sant_Boi_de_LlobregatAhir es va anunciar que el Govern ha acordat declarar bé cultural d’interès nacional, en la categoria de zona arqueològica, les Termes romanes de Sant Boi de Llobregat.

Les Termes Romanes de Sant Boi són els banys privats romans més ben conservats de Catalunya. Van ser construïdes a les acaballes del segle II dC, en l’època d’esplendor de la zona. L’edifici termal va estar funcionant fins al segle V de la nostra era. Al segle XVII s’hi va construir una casa al damunt, la qual cosa n’ha permès una millor conservació. Les termes es van localitzar l’any 1953 gràcies a un document de 1826, interpretat per l’historiador santboià Carles Martí i Vila.

El seu estat de conservació és excel·lent, ja que es conserva pràcticament tota la planta de l’edifici termal i fins a 4,80 m d’alçada dels murs per sobre del paviment de l’hipocaust, fet excepcional a Catalunya. A més, atès que s’ha conservat l’edifici termal sencer en bon estat, s’han pogut dur a terme treballs de museïtzació i adequació a la visita pública, convertint el jaciment en un recurs patrimonial excel·lent per a la comprensió dels sistemes termals d’època romana i del món romà en general.

Més informació sobre les Termes al web del Museu de Sant Boi
Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s