Xerrada: Els processos electorals a l’estat espanyol

Processos electoralsDimecres 8 de juny a les 19 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

Molt hem sentit a les tertúlies radiofòniques i televisives sobre els aspectes matemàtics que corresponen a les lleis electorals, és a dir, sobre la proporcionalitat o no entre el nombre de vots obtingut pels diferents partits i els escons que els corresponen, sobre si la llei d’Hondt és proporcional o no, sobre com és que es pot tenir la majoria absoluta amb menys del 50% dels vots, sobre si cal o no una nova llei electoral…
A partir de la normativa vigent, mostrarem tot el procés que hi ha des que es convoquen les eleccions fins a saber quines són les persones que representaran cada circumscripció al Parlament (espanyol, català) o al nostre municipi, el que ens permetrà fer observacions sobre els aspectes més decisius d’aquestes lleis.

Activitat del cicle Passió per les matemàtiques a les biblioteques amb l’experta Marta Berini: professora jubilada de matemàtiques a diversos instituts de Catalunya. Membre del Grup Zero de Barcelona. Professora de cursos de formació del professorat organitzats pel Ministerio de Educación i de la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Ex-presidenta de l’ABEAM i de la FEEMCAT. Presidenta de la comissió de la prova Cangur.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s