Sant Jordi 2016 a Sant Boi

Aquest dissabte dia 23 d’abril, la ciutat continuarà fidel a la tradició del llibre i la rosa. L’Ajuntament, juntament amb entitats i col·lectius, organitza la fira a la Rambla i la Plaça de l’Ajuntament, així com activitats relacionades amb la literatura, l’art urbà, la música, la solidaritat, l’educació i l’escriptura. La fira es desenvoluparà a partir de les 10 del matí. Les persones interessades en les novetats editorials tindran a la seva disposició les parades que hi instal·laran les llibreries de la ciutat durant tota la jornada.

Activitats lúdiques
Al matí tindrà lloc la intervenció artística “Sense la teva història no hi ha ciutat”, a càrrec de diversos col·lectius en el marc del projecte Art Urbà (10 h) ; la representació del conte “Aurèlius i el jardí curiós” i un taller infantil on els nens i nenes faran un test amb material reciclat i es podran endur un roser plantat, a l’espai de les biblioteques (11 h) ; l’espectacle “Clown Lost” (12 h) i una Jam Session de “Karxofetes Band” (13 h). A la tarda, hi haurà un recital de poesia de Dani Orviz (17.30 h) ; la final de la Llobregat Slam Poetry (17.45 h); la signatura de llibres de la guanyadora del premi Delta d’aquest any, Carme Via Sala, a l’espai de les biblioteques (18 h) ; sardanes amb la Cobla Sabadell (20 h) i un concert homenatge a George Brassens de Marc Garcia (20 h).

Concurs microrelats
No té un espai físic, però des de dilluns passat i fins el dia 30 d’abril, pots participar en el 1r concurs de microrelats a Twitter de les Biblioteques de Sant Boi. El premi és un val de 40 € per la compra de llibres.

Espais temàtics
També s’instal·laran espais on es realitzaran tallers i estaran representades les biblioteques i entitats. És el cas de “Sant Boi per la Coeducació”, en què es faran tallers i activitats en el marc de la lluita contra la violència de gènere; “Sant Jordi Solidari”, amb les entitats locals de solidaritat, on es vendran roses, llibres i artesania; i “Sant Boi Escriu”, pensat perquè interactuin autors i públic. A més, Cal Ninyo acollirà a les 16.30 h, el lliurament de premis del concurs literari i de cartells de l’alumnat d’ESO, batxillerats i cicles formatius.

Signatures de llibres
A partir de les 18 h, està previst que signin exemplars dels seus llibres els autors Emili Ferrando Puig, José Matas Crespo, Fructuoso García, Josefina Llagués, Raquel Gu, Vicente Corachán, Víctor Jurado, Pedro I. López, Angi Expósito i Carme Via Sala.

Trobada de dracs
A les 19 h tindrà lloc la XVI Trobada de Dracs de Sant Boi, organitzada per la Federació Els Garrofers i Diables de Sant Boi. No hi faltaran la tabalada, l’espectacle de percussió, la cercavila de dracs amb sis colles convidades, una escenificació de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec de l’alumnat de l’escola Montbaig, i una ballada final “espurnejant”.

Presentacions literàries
Al voltant de Sant Jordi s’han programat presentacions de llibres a Sant Boi. Una d’elles ha estat la de la novel·la “La modista i altres dones”, de Carme Via, guanyadora del 8è Premi Delta de narativa escrita per a dones, que es va fer el passat dia 15 a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

IMPORTANT
Horaris de les Biblioteques de Sant Boi la Diada de Sant Jordi
: Dissabte dia 23 d’abril, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer obre en el seu horari habitual dels dissabtes (d’11 a 19 h) i la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany tanca.

Més informació sobre les activitats de la Diada al blog del Departament de Cultura i al web de l’Ajuntament de Sant Boi.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s