Les Biblioteques participem a la Marató de l’Estalgia

Els ajuntaments de Sant Boi, Sant Cugat, El Prat i Granollers participen durant tot el mes de febrer en la Marató de l’Estalgia, una competició amistosa per estalviar energia als seus equipaments públics.
El 100% dels diners estalviats es destinaran a projectes de lluita contra la pobresa energètica.

La Marató de l’Estalgia és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a ajudar famílies amb dificultats per assumir els costos energètics durant els mesos més freds de l’any.

Els mesuraments es faran entre l’1 i el 28 de febrer. L’objectiu serà reduir els consums d’electricitat, gas i aigua de diversos equipaments respecte al consum mitjà registrat els tres darrers anys. Per aconseguir-ho s’implantaran bones pràctiques de consum energètic i es buscarà la implicació del personal dels equipaments.

Els 10 edificis de l’Ajuntament de Sant Boi participants en la iniciativa són: la Casa de la Vila, la Torre del Sol, l’edifici El Núria, Can Massallera, L’Olivera, els casals de Camps Blancs i Ciutat Cooperativa, les Biblioteques Jordi Rubió i Balaguer i Maria Aurèlia Capmany i el poliesportiu La Parellada. El consum global d’aquests edificis en el mes de febrer suma més de 51.000 euros.

Els municipis participants en aquesta iniciativa s’han destacat en els darrers anys per dur a termes polítiques pioneres en l’àmbit de l’eficiència energètica. A Sant Boi, per exemple, s’està realitzant amb resultats molt satisfactoris una campanya d’autories energètiques a les llars.

Informació relacionada:

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s