“Las Meninas”, Premi Nacional de Còmic 2015

coberta Las meninasEl guionista Santiago García (Madrid, 1968) i el dibuixant Javier Olivares (Madrid, 1964) han estat guardonats amb el Premi Nacional de Còmic per la seva obra Las Meninas. El premi, concedit pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, està dotat de 20.000 euros.

El còmic explora a través de diferents tècniques i estils la figura del pintor Velázquez i l’evolució creativa i personal de l’artista que el va portar a crear una obra de la transcendència de Las Meninas. García i Olivares introdueixen personatges d’altres èpoques influenciats per Velázquez i juguen a fabular amb els fets de la vida del pintor.

Santiago García ha realitzat importants traduccions d’obres de Marvel com Spiderman i Batman , ha dirigit les revistes especialitzades sobre còmic U i Volumen i és coautor de la sèrie El vecino.

L’il·lustrador Javier Olivares ha treballat per moltes revistes com “El País Semanal”. Entre els seus còmics més destacats trobem Cuentos de la estrella legumbre, La caja negra, Las crónicas de Ono y Hop i El extraño caso del doctor Jekyll y mister Hyde, aquest també amb guió de Santiago García.

A la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer trobaràs una exposició de tots els còmics premiats amb el Premi Nacional de Còmic que podràs endur-te en préstec.

Més informació:

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s