eBiblio, el nou servei de préstec de llibres electrònics

Ja està disponible el servei  de préstec gratuït de continguts digitals adreçat a les persones que tenen carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya.

El nou servei té una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà, i per a públic adult, així com infantil i juvenil. Aquest fons complementa al que ja ofereixen en format físic les biblioteques públiques.

Amb eBiblio Catalunya, pots accedir als continguts digitals a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. Un cop demanis un llibre digital en préstec, disposaràs de 21 dies per llegir-lo.

La lectura dels llibres electrònics es pot realitzar de tres maneres:

  • Reproducció en temps real (streaming). A través de qualsevol navegador d’un ordinador personal o del navegador d’altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent). Cal iniciar la sessió i, des de la pestanya “Els meus llibres” de l’espai “El meu compte”, clicar sobre el botó “Llegir” que apareix al costat de cada llibre.
  • Lectura Cloud. A través de l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i per a IOS, cada usuari es pot descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats  els documents en préstec, es poden llegir sense necessitat de connexió a internet.
  • Descàrrega. Per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics compatibles amb DRM d’Adobe. Per poder-los llegir es requereix instal·lar l’aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d’un compte Adobe ID. Pots descarregar-te els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d’Adobe ID.

És un servei promogut pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Accedir a eBiblio Catalunya
Guia d’ús servei eBiblio