Tallers d’escriptura Delta 2015

Amb motiu del VIII Premi Literari Delta de narrativa escrita per Dones, que aquest any organitza l’Ajuntament de Sant Boi es faran diferents tallers d’escriptura a les ciutats participants: Castelldefels, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Begues i Gavà.

A Sant Boi de Llobregat els Tallers d’escriptura seran de nivell inicial i es faran a Can Jordana els dies 30 d’abril, 14, 21, 28 de maig i 4 de juny de 17.30 a 19.30 h a càrrec de Patricia Martín i Pinillos. Et pots inscriure trucant al 936 351 200 (extensió 156).  El programa del curs és el següent:

  • Dissenyant el pla de la nostra història. Elements en l’estructura: personatge, espai, temps. Tema i el seu desenvolupament en l’argument: plantejament, nus i desenllaç.
  • Qui explica la història? Per què triem aquesta veu, aquests ulls? La veu narrativa. El narrador protagonista, testimoni, deficient, quasi-omniscient
  • Com mostrar al personatge en la novel·la: descripció indirecta i directa. La primera aparició, la primera frase. Paper en la novel·la. Les sub-trames de personatges.
  • L’escena, el moment clau d’una novel·la: el ritme narratiu. Escena vs resum. La descripció. La importància de narrar de viva veu.
  • El diàleg, la veu dels personatges: com parlen els personatges, com parlen les persones. La naturalitat, eines de la naturalitat. El subtext: el que no es diu. Les intencions de diàleg.
  • El discurs literari: estil, to i intertextualitat. Gèneres i tipus de composició: variants a considerar en la creació contemporània.

El principal objectiu del certamen literari és visibilitzar, donar a conèixer i fer un reconeixement públic de les obres literàries realitzades per les dones. Per tant, aquest concurs té com a finalitat encoratjar a les dones a desenvolupar els seus potencials creatius a través de l’escriptura i  promoure així la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la literatura.

Altres tallers que es realitzaran als municipis participants del Premi Delta:

curs-escriptura-delta-2015