Tertúlies poètiques

GentequeleePoesiaEl tercer dimecres de cada mes, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, es reuneix un grup de persones interessades en la poesia. Aquest club de lectura es fa des de 2005 i té diferents formats.

El format habitual és molt semblant a d’altres tertúlies: els usuaris llegeixen a casa una obra seleccionada per la conductora de la tertúlia (la biblioteca proporciona gratuïtament el llibre proposat i elabora una guia de lectura). El dia de la trobada, la persona dinamitzadora del club, fa una introducció a la vida i obra del poeta triat i el situa en el seu temps. Entre tots els participants es llegeixen en veu alta alguns poemes representatius de la seva trajectòria poètica i personal.

Aquests últims anys, hem realitzat tertúlies de les obres de: Jaime Gil de Biedma, Jose Agustín Goytisolo, Léon Felipe, Joan Salvat-Papasseit, Luis Cernuda, Alfonsina Storni, Gloria Fuertes, Maria Mercè Marçal i Clementina Arderiu, entre altres.
També ens hem sumat a la celebració de centenaris i altres efemèrides realitzant tertúlies al voltant de la vida i obra de: Joana Raspall, Salvador Espriu, l’obra poètica de Francesc Candel, i Joan Vinyoli.

Alguns cops, tenim la sort de poder comptar amb la presència de l’autor/a que ens ve a presentar la seva obra, com per exemple: Todo descansa en la superficie d’Abel Santos, Haikus de Carme Raichs, Papallones en cambres d’hivern de Gabriel Boloix.

Si t’interessa la poesia, i vols compartir l’experiència amb altres persones que també en gaudeixen, només t’has d’inscriure.

Inscripcions i més informació sobre els nostres clubs de lectura i tertúlies