Alícia al país de les meravelles

montaje-aliciaAquest any es celebren els 150 anys de la publicació d’Alice Adventure’s in Wonderland, l’obra de Lewis Carroll que es va convertir en un clàssic universal.  Sobre ella s’han fet obres de teatre, pel·lícules, videoclips, cançons, òperes, representacions amb marionetes, rutes turístiques, exposicions, simposis, concerts, curtmetratges, videojocs i ballets.
Alícia, que va sorgir com un conte infantil en una calorosa tarda d’estiu, és, 150 anys després, una obra fascinant i enigmàtica en la que el seu autor una subtil crítica a la societat victoriana, a la vegada que anticipa idees pròpies del surrealisme, el psicoanàlisi i la física relativista.

Des de la biblioteca hem volgut afegir-nos a la celebració dedicant el butlletí 4RATLLES actual a aquesta història escrita per a nens intel·ligents. Et deixem amb l’enllaç al Butlletí 4RATLLES n. 55 i l’annex amb el llistat de pel·lícules L’Alícia de Lewis Carrol al cinema per a que t’endinssis, si vols, en el seu món.
Més informació: Lewis Carroll al catàleg Aladí

T’avancem que el proper 4RATLLES estarà dedicat a la figura de l’Ovidi Montllor ja que el passat dimarts 10 de març s’han complit 20 anys de la seva mort.