L’Holocaust i les víctimes del nazisme

holocaust-survivorEl proper 5 de maig farà 70 anys de l’alliberament dels presoners del camp de concentració nazi Mauthausen. Amb aquest motiu, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer ha organitzat les següents activitats:

Exposició fotogràfica: Imatges i memòria de Mauthausen
Del 2 al 27 de març a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Exposició fotogràfica organitzada sota la iniciativa del Ministeri d’Interior austríac, l’Amicale de Mauthausen francesa i l’Amical de Mauthausen espanyola amb la col·laboració del Comitè Internacional de Mauthausen, té l’objectiu de donar a conèixer al gran públic les imatges que documenten la realitat d’aquest camp de concentració i d’algun camp exterior, per tal de mantenir viva la memòria dels milers de deportats i víctimes als camps del Tercer Reich.

Xerrada: Els republicans als camps nazis. 70è aniversari de l’alliberament
Dimarts 3 de març a les 19 h
a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
A càrrec de Juan M. Calvo Gascón, historiador i membre de la Junta de l’Amical de Mauthausen. Organitza: Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya.
Aprofitarem l’ocasió per inaugurar l’exposició Imatges i memòria de Mauthausen. A càrrec del president de l’Amical de Muathausen, Enric Garriga.

Tertúlia literària: Un cel de plom amb l’autora Carme Martí
Dimecres 4 de març a les 18.30 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Una història de solidaritat, coratge i supervivència explicada per Neus Català i novel·lada per Carme Martí. Amb la presència de l’autora Carme Martí, volem retre un homenatge a la Neus Català en el seu centenari. Tertúlia literària d’aquest mes en homenatge a les dones i a les víctimes del nazisme.
Activitat oberta a tothom.

Tertúlia filosòfica: La dona a la Xoà (Holocaust)
Divendres 27 de març a les 19 h a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Per acabar el cicle dedicat a les dones i l’homenatge a les víctimes dels camps de concentració, sumem avui els dos temes i en parlem de les dones a l’Holocaust. Activitat del cicle El Cafè dels Filòsofs en homenatge a les víctimes del nazisme.
Amb Humbert Ruiz.

Exposició bibliogràfica: Les dones i les guerres
Del 4 al 15 de març a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Per commemorar el Dia Internacional de les Dones i en homenatge a les dones víctimes del nazisme. A càrrec de la biblioteca.

Exposició bibliogràfica: L’horror nazi als llibres
Tot el mes de març, a diferents espais de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Exposició de llibres i pel·lícules sobre el nazisme, l’holocaust i els camps de concentració. Activitat en homenatge a les víctimes del nazisme. A càrrec de la biblioteca.

Consulteu altres activitats d’adults d’aquest mes de març.

One response to “L’Holocaust i les víctimes del nazisme

  1. Retroenllaç: Exposició sobre l’Holocaust i el camp de Mauthausen – CULTURA SANT BOI·

Els comentaris estan tancats.