Visita a la Fundació Paco Candel

Coberta Altres catalansAquest any és el 50è aniversari de la publicació del llibre Els altres catalans de Francesc Candel. L’autor aborda en aquest llibre la problemàtica de la forta immigració que va rebre Catalunya durant el període de l’expansió industrial a la postguerra. Candel és testimoni directe de la gent, dels ambients, dels problemes i de les inquietuds de la Catalunya suburbial, de la qual ell mateix va formar part.
Publicat per primera vegada l’any 1964, aquest assaig va tenir un gran ressò i un fort impacte social pel plantejament d’una situació que fins aleshores no havia estat tractada d’una manera oberta. Al llarg dels anys Els altres catalans s’ha convertit en un document històric sobre la immigració a Catalunya de referència obligada i que actualment torna a tenir plena vigència.

La Biblioteca Maria Aurèlia Capmany, en col·laboració amb el Servei Lingüístic de Català de Sant Boi i la Fundació Paco Candel, ha organitzat una visita guiada a la Fundació Paco Candel i a la Biblioteca Francesc Candel de Barcelona dins del marc d’aquesta celebració.

Dia: dissabte 7 de juny (cal inscripció prèvia del 5 al 30 de maig)
Més informació i inscripcions: a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany o al Centre de Normalització Lingüística (Erampruyà)
Hora i lloc de la trobada: 9.30 h, davant la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany, per anar en transport públic fins al lloc de la visita
Horari de la visita: d’11 h a 12.30 h