Campanya “Ens agraden els lectors”

Llibre fictici campanya "Ens agraden els lectors"Biblioteques de Barcelona llança una col·lecció de llibres ficticis per a fomentar el bon ús de les biblioteques.

Al mes de maig comença a les Biblioteques de Barcelona la campanya “Ens agraden els lectors”, destinada als usuaris de les biblioteques per a la conscienciació que cal la col·laboració de tothom per a un bon funcionament de les biblioteques. Vertebrada a partir de quatre eixos. Es parteix dels epígrafs de la Normativa d’ús de Biblioteques de Barcelona i s’explica quins són els gestos que poden fer els usuaris que beneficien tothom.

Biblioteca sense llei. Cal mantenir una actitud correcta a la biblioteca i evitar sorolls, olors penetrants i comportaments o activitats que puguin interferir en el bon funcionament dels serveis o molestar els altres usuaris. Els telèfons mòbils i altres dispositius sonors han d’estar en silenci.

L’abominable devorallibres. No subratllis, taquis, facis malbé ni anotis els llibres. Cal tenir cura dels materials i els documents que s’utilitzen a la biblioteca i dels que es deixen en préstec.

El llibre segrestat. Retorna els llibres sempre a temps. És fonamental la devolució dels documents que es deixen en préstec en el termini establert. Algú els pot estar esperant. El termini de préstec és de 30 dies naturals per a tota mena de materials. Els documents prestats es poden renovar fins a un màxim de tres vegades sempre que no estiguin reservats i no hagi expirat el termini de retorn.

La recerca desesperada del llibre perdut. En acabar la consulta deixa els llibres als llocs assignats (carretons, taules). Un llibre desendreçat és un llibre perdut. Només les enciclopèdies, les revistes i els diaris s’han de retornar a les prestatgeries.

Aquest és el vídeo de la campanya: