L’Aurèlius i les visites escolars

Les visites escolars són un servei que les biblioteques oferim a les escoles d’educació infantil, primària i secundària. El seu objectiu és donar a conèixer el funcionament de la biblioteca i el tipus de documents que oferim d’una forma lúdica i divertida. Les visites tenen una durada aproximada d’una hora, depenent de l’edat dels alumnes i es rep una classe per visita.

A la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany, l’ésser màgic de la biblioteca, l’Aurèlius, és qui condueix i fa participar als nens, de segon cicle d’educació infantil i cicle inicial de primària, amb jocs didàctics que els ensenyarà a fer un ús adequat de la biblioteca i a utilitzar els recursos de manera eficient.

Dibuixos de l'Aurèlius

Il·lustracions de l’Aurèlius

L’Aurèlius es va trobar al 2006 entre els llibres del magatzem de la biblioteca i, des de llavors, aquest ésser màgic ha estat l’ànima de la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany. L’il·lustrador Ivan Bravo va crear una imatge i una titella per tal que l’ésser màgic es comuniqués amb els nens. En una votació popular es va triar el seu nom i a partir de llavors, l’Àurèlius acompanya totes les activitats i està present a la biblioteca. Des del 23 de juny de 2013 també hi ha un capgròs de l’Aurèlius, que confiem que sigui present en les festes de Sant Boi.