Distintiu de garantia de qualitat ambiental

Distintiu de garantia de qualitat ambientalLa Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer ha obtingut el “Distintiu de garantia de qualitat ambiental” atorgat per la Direcció General de Qualitat Ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Un total de 14 biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona l’han obtingut dins de la categoria d’establiments culturals: biblioteques i museus.

El Distintiu de garantia de qualitat ambiental és un sistema català d’etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.

Alguns dels aspectes que s’han tingut en compte a l’hora d’otorgar aquest distintiu han estat l’estalvi i eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització així com l’estalvi d’aigua, la recollida selectiva de residus i la compra de productes ecoetiquetats. A més, aquesta categoria també valora la comunicació i promoció dels aspectes esmentats entre els usuaris i treballadors.