LLibreries per descobrir!

Shakespeare & Company
Quan viatgem visitem monuments, museus, places, esglèsies…i si dediquem una estona a visitar alguna llibreria?  Aqui us deixem algunes, que val la pena visitar, per la seva història, per la seva bellesa, per la seva arquitectura…llocs increibles plens de llibres!
1. Shakespeare & Company. París (França). Creada per George Whitman al 1951 al Barri Llatí de París. A la seva pàgina trobareu la seva història i l’agenda d’activitats. Allà trobareu prestatges atapaïts de llibres…i cadascun d’ells són considerats tresors.
Livraria Lello e Irmao
2.Livraria Lello e Irmao. Oporto (Portugal). Segur que us sona la seva escala. Aquesta llibreria és a Oporto a la Rua das Carmelitas, 144. Està considerada una de les llibreries mes belles del món, així la va calificar Enrique Vila-Matas. Per altra banda, The Guardian i Lonely Planet la van col·locar al tercer lloc dels seus llistats. Va ser fundada per Ernesto Chadron al 1869. En aquest edifici neogòtic trobareu els clàssics de la literatura portuguesa i un petit cafè al primer pis.
Ateneo Gran Splendid
3. El Ateneo Gran Splendid. Buenos Aries (Argentina).Gran Splendid era el nom del teatre on es troba aquesta llibreria. Conserva l’estructura i mobiliari del teatre. A més a la zona de l’escenari trobem un fantàstic café obert les 24 hores. A la zona de les llotges hi ha íntimes sales de lectura. La trobareu al barri de la Recoleta, Av. Santa Fe 1860.
4. The Last BookStore. Los Ángeles (Estats Units) Aquesta data del 2005, fundada per Josh Spencer. Ofereix café, música en directe i llibres de segona mà a un preu d’aproximadament 4 €.
The Last Book Store

5. Leakey’s BookShop. Inverness (Escòcia). Considerada la llibreria més gran d’Escòcia, trobareu novetats i exemplars de segona mà. Entre els seus tresors també hi ha l’orgue de l’esglèsia de Santa María. A l’entresòl trobareu una cafeteria i galeria d’art.

6. Powell’s City of Books. Portland, Oregon (Estats Units). Coneguda també com la ciutat dels llibres, es la llibreria més gran dels Estats Units. Té un fons superior a un milió de llibres, nous i de segona mà, ocupa quatre plantes. Ens podríem estar un diar sencer passejant pels seus passadissos i sales, cafeteria i sala d’exposicions. La trobareu al 1005 W Burnside, Powell’s, en el Pearl District de Portland.

 

Selexyz Dominicanen

7. Selexyz Dominicanen. Maastricht (Holanda). Potser la més espectacular d’aquest llistat. Es troba a una esglèsia dels Dominics del segle XIII. És considerada el temple dels llibres. Te tres plantes i es poden contemplar les pintures del segle XIV del sostre. A l’altar trobareu la cafeteria.

Daunt Books

8. Daunt Books. Londres (Regne Unit). Especialitzada en llibres de viatges, considerada una de les millors del món (amb permís de The Travel Bookshop i d’Stanford’s). Daunt Books te cinc llibreries a la ciutat de Londres, l’original es troba a una llibreria “eduardiana” a Marylebone.

En aquesta petita llista no hi són totes, si trobeu alguna que val la pena incloure en el nostre lllistat no dubteu en enviar-nos una foto per afegir-la.

Trobareu més informació a:
Book Store Guide