Documentació necessària pels animals de companyia

Els animals de companyia, ja siguin gossos, gats o fures, són part de la família…i quan preparem les vacances també hem de pensar en ells. En aquesta entrada us informarem de quina és la documentació necessària per viatjar amb els animals de companyia, detall molt important per evitar problemes en altres països, ja siguin comunitaris o no.
Els gossos, gats i fures que es moguin dintre dels països de la UE hauran d’estar identificats, obligatòriament, amb un microxip (que compleixi la norma ISO 11784) , estar  vacunats de ràbia i portar un passaport on es reflecteixi la vacunació, desparasitació i exploració física general. A més, si aneu a Anglaterra, Finlàndia, Irlanda, Malta i Suècia tambè haureu de portar el test d’anticossos de la ràbia. Aquest test requereix un temps, primer heu de vacunar a l’animal de la ràbia i passat un mes, aproximadament, treure-li sang per avaluar la funcionalitat de la vacuna. Així doncs, tots aquests processos requereixen un temps de preparació, heu de planejar el viatge amb temps suficient.
Si viatjeu fora de la UE cada país te les seves normes i haureu de consultar al vostre veterinari i a l’ambaixada o consolat del país de destinació de quines són les condicions i requisits per l’entrada de l’animal a aquest països.
Més informació: