Ana Briongos, escriptora i viatgera

Ana M. Briongos és defineix com escriptora i viatgera. Va treballar durant 10 anys com assesora i intèrpret a Iran i Afganistan. Coneix a fons el món islàmic, ha viatjat i viscut per diferents països (India, Iran i Afganistan), enamorada de la poesia persa, els basars, els desserts, les muntanyes de l’Hindu Kush, les estepes de l’Àsia Central … però sobretot dels habitants de tots aquests indrets.
Si vols viatjar a algun d’aquests països et recomanem que llegeixis part de la seva obra, t’ajudaran per construïr la teva aventura i a començar a introduïr-te en costums i paisatges tan diferents als nostres. 
Los caminos del mundo son una escuela donde se templa el espíritu y se afianza la tolerancia y la solidaridad. Se aprende a dar y a recibir, a mantener las puertas abiertas de la casa y del espíritu, y sobre todo a compartir. Se aprende a disfrutar de lo poco, a valorar lo que se tiene, a ser feliz en la austeridad y a festejar la abundancia. Se aprende a escuchar y a observar y se aprende también a querer.
(Ana Mª Briongos, Negro sobre negro. Irán cuadernos de viaje, pàg. 16, Laertes ediciones)
Ana M. Briongos