Amsterdam

La ciutat dels canals, les bicis i la tolerància (no donen massa importància a la condició sexual). El centre històric és un dels més grans d’Europa i està format per canals disposats en forma de mig hexàgon tallat pel riu Amstel, la qual cosa li afegeix encara  més encant.

Aquests canals fets per la mà de l’home al segle XVII, són transitables i disposen d’unes infraestructures subterrànies que eviten les males olors i l’estancament de les seves aigües. Tant és així que n’està ple de “cases vaixell”. Una forma alternativa de viure, però molt utilitzada.(realment algunes són molt xules).

CURIOSITATS

Oh, les bicis! són el país d’Europa amb més domini d’aquest mitjà us ho puc assegurar, van sense mans, menjant o teclejant el mòbil i no deixen de pedalar. I per frenar com que les seves “bicis”(les autèntiques) no porten frens, doncs apa, ho fan pedalant a l’inversa. N’hi ha de decorades amb motius florals, animals, fruites o slogans. Són obres d’art amb rodes.

I… com no!, els coffee shops establiments amb una variada carta de haixix i marihuana a consumir només dins del local i restringit a 5 grams per persona i dia.
Si aneu justets de pasta com gairebé tothom, no passareu gana anant als supers Albert i Heijn. Estan distribuïts per tot Amsterdam i tenen moltes coses a bon preu: plats combinats, amanides de tots els colors, bocatas, etc. Presentat amb el seu plat i degudament envasat al buit.

NO T’HAS DE PERDRE:

Museo Van Gogh,RijksmuseumMuseo Amstelkring (a les seves golfes hi ha una església catòlica clandestina), Museo Casa de RembrandtCasa de Ana Frank, (no us espereu gran cosa i si moltes cues), Jardins botànics, el conegut barri vermell (ja més típic, que utilitzat) i per mi el millor  i el més divertit  dels museus Heineken Experience (interactiu, interesant, refrescant i molt visual). Val la pena pagar els 15€ de l’entrada. Stadhouderskade 78, Bus 354 o tramvies 16 i 24.
Al mercat Albert Cuyp (més d’1 km de llarg) hi trobes de tot: bolsos, samarretes, perruques, caviar, gominoles, peix, etc. Albert Cuypstraat,Van Woustraatlos. Bus 356 i tramvies: 16, 24 i 25.
Un altre mercat setmanal és el Noordermarkt al barri Jordaan. Tramvies: 7 i 10 (només dilluns al matí. Si matines pots trobar moltes oportunitats a bon preu). I el mercat flotant de les flors al costat sud del canal Singel, una explosió de color i varietats. Si creus que ho has vist tot en flors, quan passes per allà te n’adones de que no.
Singel, entre Muntplein y Koningsplein. Tramvies: 1, 2, 4, 5, 9, 14, 16, 20, 24 y 25.

Finalment si podeu fer una escapada pels voltants aneu a: Volemdam i Marken, ciutats on sembla que no hagi passat el temps (són una passada de maques). El viatge es pot fer amb bus des de l’estació central d’Amsterdam o bé en vaixell, jo recomano aquesta segona opció, ja que el paisatge és sensacional. Per últim, i no menys recomanable, Edam la ciutat del formatge els dimecres d’estiu la plaça principal del poble es converteix en un mercat molt curiós.

OKI.

One response to “Amsterdam

  1. A la ciutat de la tolerància però, si ets vianant heu de saber que els ciclistes no et respectaran. Avisats esteu!

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.