Els núvols de cendres…i altres catàstrofes

Últimament, la terra està una mica inquieta: terratrèmols, volcans, tsunamis… Què fem si estem de vacances i hi ha alguna catàstrofe natural? Si hem d’agafar un avió? Són molts dubtes que intentarem resoldre de manera pràctica.

Avui mateix, el núvol de cendres del volcà Grimsvötn a Islàndia ha fet que gran part d’Europa tingui els ulls fixats en l’evolució d’un núvol perillòs, ja s’han vist afectats aeroports del nord d’Europa (Alemanya, Escòcia i península escandinava). FACUA i OCU recorden als usuaris que:

  • Les aerolínies estan obligades a retornar l’import del bitllet (incloent tases, recàrrecs i suplements) en cas de que es decideixi no volar les aerolínies hauran de prestar l’assistència necessària als usuaris.
  • Si l’usuari decideix esperar un vol alternatiu tindrà dret a rebre aliments, begudes i allotjament si fos necessari.  Sempre serà molt important conservar les factures i tiquets de les despeses en cas de reclamació.
  • Recordar als usuaris que al ser “causes de força major” no hi ha dret a compensació extra però si al reemborsament del bitllet.
  • Si la companyia no compleix aquestes normes l’usuari s’haurà d’adreçar a AESA (Agència Estatal de Seguretat Aérea) del Ministeri de Foment per fer les denúncies pertinents.

Com puc saber si el meu vol està afectat?
Aena informa puntualment de l’estat dels vols mitjançant la web o el seu compte de twitter, també telefònicament al 902 404 704 i al 91 321 10 00.
Per informació de l’estat dels vols a nivell europeu es pot consultar la web Flight Stats.

Evolució del núvol de cendres
Si vols saber com va evolucionant la situació trobaràs informació actualitzada a:

Centre de Seguiment de Cendres Volcàniques (VAAC)

Eurocontrol

Reuters