Berlín

Quan arribes no t’esperes el que veus, una ciutat descomunal, súper gran. Heu de tenir en compte que fa molts anys eren dues ciutats i ara n’és una. El contrast és brutal, per una banda els edificis antics de tipus soviètic i per l’altra les noves edificacions amb alçades importants i fetes amb molt de vidre, com ara el Sony Center (curiós i recomanable de veure).A tot això s’han de sumar els innombrables parcs repartits per tota la ciutat i en els quals es poden fer barbacoes o prendre el sol amb bikini sense que ningú et vingui a cridar l’atenció.Enn quant al menjar n’hi ha per a totes les butxaques:
pels que tenen pressupostos ajustats existeixen els anomenats Imbiss, que són unes parades al carrer on pots demanar Currywurst, salsitxa típica berlinesa, kebab o una porció de pizza i anar a menjar a un parc. Tot per 2’50 o 3 €.

De tota manera a Berlín el menjar no és car, per 9 €, pots tenir un gran plat combinat (hi posen molta quantitat) amb una bona cervesa de mig litre i servit en un restaurant acceptable, abrigat amb una manteta (que ningú s’emporta) per si tens fred i un bon balancí per relaxar-te.

CULTURA A BERLÍN

No us heu de perdre:

El Museu de Pèrgam: on es concentren fragments de la història de Grècia, Roma, l’Islam, Mesopotàmia etc. La peculiaritat d’aquest museu és que primer van portar totes les obres d’art i després van fer l’edifici, així les parets i les obres formen un espai únic. És com una ciutat de les meravelles. A destacar d’aquest museu : Les portes d’Ishtar i L’Altar de Pèrgam.

Museu Jueu: Curiós edifici metàl•lic, amb forma de llamp i amb finestres molt petites. La particularitat d’aquest museu és que només entrar per molt que caminis tens una sensació de buit. Cal destacar el pati ple de columnes de pedra amb un terra irregular, inclinat i amb diferents alçades que, quan t’hi trobes, et desorienta totalment.

Museu Checkpoint Charlie: Famós per ser uns dels passos entre la frontera Americana i Soviètica. Aquest museu destaca perquè és ple de objectes utilitzats pels fugitius en els seus intents per escapar.

L’ostra embarassada: dins el parc Tiergarten trobem una escultura espectacular i curiosa anomenada casa de cultura mundial o ostra embarassada. Espai per a exposicions i congressos sobre cultures de tot el món, així com la espectacular Columna de la victòria.

ALTRES LLOCS

Porta de Branderburg, algun tros del mur, “graffitat” per alguns artistes locals. La topografia del terror: exposició al aire lliure sobre el règim nazi. Postdamer Platz, Alexanderplatz, el Memorial a l’Holocaust, Universitat Humboldt, Església de Santa Maria etc. I a les afores de Berlín el camp de concentració de Sachsenhausen, realment impressionant i trist.

CURIOSITATS

Un dels llocs que surten de la normalitat és Tacheles un conjunt d’edificis entre casa okupa i casa d’art alternativa que allotja diferents artistes: graffiters, escultors, pintors, artesans. Un viatge pel món artístic amb un caire diferent.
Oranienburger Straße 54-56A

Roba per quilos, sí,sí. Als carrers Ahornstraße 2, 10787 i Bergmannstraße 102, 10961, es troben respectivament les botigues GARAGE i COLORS, on podeu comprar roba, sabates, etc, tot de segona mà i d’altres èpoques (vintage) a un preu increïble 15€ el quilo. És una passada vas amb un cistell, i apa, aquesta m’agrada, aquesta “me pillo”. No oblideu que després s’ha de passar per caixa i no pesen el mateix unes samarretes que unes botes o abric…

Si voleu estalviar en viatges i veureu tot, no agafeu el bus turístic (et claven de 16 a 20 €, depèn de la companyia), aneu amb el bus nº 100 que fa el mateix recorregut i us costarà 2’50€ per cap.

Oki

One response to “Berlín

  1. Conxita: un reportatge molt ben fet, concís i clar. He estat dues vegades a Berlin, la segona el 2003.El museu de Pergam és una meravella i la ciutat és super agradable. No sé si encara es pot entrar directament al Metro sense passar les barreres que hi ha altres ciutats europees, és una sensació de confiança que contasta amb la nostra realitat, això si cal anar amb bitllet per superar els controls espontanis dins del vagó. Ara hi tornaria per visitar el museu jueu, és un tema que m'interessa.Animo també a visitar Berlín. M. Teresa Pagès Gilibets

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.