Slow travel

Slow TravelT’ha passat algun cop a les vacances que, en comptes de gaudir i descansar, acabes fet o feta pols? Allò de necessitar unes vacances per descansar de les vacances! Anar corrent per veure tot el que diu la guia, l’amiga inseparable, mirant mapes, menjant ràpid al típic fast food? Per què no provem l’slow travel? L’slow travel és una filosofia que defensa la integració en el lloc de destinació, la comunicació amb els seus habitants i formar part dels seus costums.

És un estil semblant al dels motxillers, i el requisit imprescindible és no tenir presa. Es tracta de gaudir tant del viatge com de la destinació, triar el tren per contemplar el paisatge i optar per la bicicleta o les llargues passejades per la ciutat escollida. Dormir a una casa rural o una petita pensió, i no pas a una gran cadena d’hotels, que t’allunya de la manera de viure de la gent del país. Gaudir del menjar característic de la zona. Oblidar-se sempre que es pugui de la guia i la càmera de fotos i deixar-se orientar pels autòctons de la zona, pel moment, o simplement improvisar.

El moviment slow pretén recuperar el plaer de viure sense preses, gaudint de la diversitat i dels petits plaers de la vida. Aquesta filosofia s’ha traslladat al turisme anomenat slow travel i a la creació d’slow cities. Una slow city ha de tenir, per exemple, una població inferior a 50.000 habitants, no ser capital i no obrir el casc antic al trànsit, entre altres qüestions.

Sona bé, oi?