Si viatges a… EUSKADI

Platges i tancades valls verdes a molt poca distància, ciutats industrials i poblacions de masies escampades per prats gairebé a tocar: aquests són només dos dels exemples de diferents contrastos que et pots trobar a Euskadi. Aquesta varietat permet al viatger si ho desitja fer tant turisme rural com de platja podent gaudir de l’àmplia diversitat gastronòmica, natural, cultural i tradicional de la qual disposa la zona.
La província d’Àlaba és la menys atractiva turísticament per a la majoria de gent, però no està de més passar-se per la seva capital: Vitòria. El més destacat de la capital d’Euskadi és la Catedral Vella de Santa Maria, en reconstrucció des de fa uns anys i lloc que va servir d’inspiració a Ken Follett per escriure la novel·la Un món sense fi.La província de Biscaia consta ja de més atractius tant paisatgístics com històrics dels quals destaquem:

La província de Guipúscoa té la mateixa varietat paisatgística de Biscaia a diferència de la d’Araba, amb un paisatge més d’interior i semblant a Castella. D’aquesta província es pot destacar:

Per abans o durant el viatge per poder ambientar-te en Euskadi pots escollir:

  • Per escoltar: Música de Kepa Junkera, el gran impulsor i difusor de la música folk vasca dels darrers anys.

A més de tot això, si en tens oportunitat no perdis l’ocasió de veure algun esport tradicional vasc com la pilota vasca, els aizkolaris o l’harrijasotzaile o escoltar un concurs de bertsolaris!