En tren per Europa

interrailViatjar per Europa d’una manera econòmica, diferent i coneixent gent de tota procedència? Una bona i coneguda resposta a aquesta pregunta és l’InterRail, un bitllet de tren que et permet viatjar per tota Europa o recòrrer un sol país en ferrocarrils.Hi ha una idea generalitzada que l’InterRail només és vàlid fins a una edat, però la realitat és que no hi ha límit d’edat tot i que el bitllet és més econòmic fins als 26 anys. A part de l’edat, els dies i l’abast geogràfic d’on es vol viatjar també marquen el preu del bitllet, havent-hi distinció entre l’InterRail Global Pass, que permet viatjar per tot Europa menys Islàndia, Albània, Irlanda del Nord i les repúbliques ex-soviètiques a més de la Turquia asiàtica i els InterRail Pass de cada país, que permeten viatjar per un sol país menys el cas especial de l’InterRail Benelux Pass, que engloba Països Baixos, Bèlgica i Luxemburg. Dins d’aquests tipus de bitllets dependrà de la durada en dies del bitllet per saber el preu final.
El web oficial d’InterRail és http://espanol.interrailnet.com/, on a més de poder comprar el bitllet, podreu consultar tot tipus d’informació sobre les possibilitats d’aquest. Si el que voleu és un altre web on a més de la informació oficial doni suggeriments entorn el món de l’interRail com poden ser els preparatius, allotjaments, precaucions, etc. a més d’un fòrum on demanar consells, compartir experiències i organitzar viatges amb altra gent, http://www.inter-rail.org/ és el que cerqueu.

Per últim, si et vols ambientar en el món dels ferrocarrils abans d’empendre el viatge, a part de consultar guies de viatges sobre l’InterRail i els ferrocarrils europeus, pots tastar novel·les com El gran bazar del ferrocarril de Paul Theroux, Trens rigorosament vigilats de Bohumil Hrabal o Ventajas de viajar en tren d’Antonio Orejudo.